SP - „Zmajevi“: Najbitnija je pobjeda!

Reprezentativci Bosne i Hercegovine složni u ocjeni da protiv Kipra igra nije bila na posebno visokom nivou, ali da su najvažniji upisani bodovi u kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Fudbal 11.10.2016 | 13:00
SP - „Zmajevi“: Najbitnija je pobjeda!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv selekcije Kipra 2:0 u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Vezista Juventusa Miralem Pjanić „spakovao“ je oba pogotka na „Bilinom polju“ kapitenu BiH Edinu Džeki.

"Kipar je bio težak i prošle godine. Znali smo to i očekivali smo tešku utakmicu. Morali smo biti strpljivi. Možda bi bilo lakše da smo dali gol u prvom poluvremenu, ali nažalost nismo. U drugom dijelu je bilo više šansi. Podigli tempo i dali smo zasluženo dva gola.Moglo je biti i više, ali dobro", kazao je Pjanić nakon utakmice.

Svi igrači se slažu da je utakmica bila teška, ali su najbitnija tri upisana boda.

"Očekivali smo tešku utakmicu. Prošle kvalifikacije smo vidjeli da je bilo teško igrati s njima. Loš teren i kiša, ali na kraju smo uspjeli postići gol. Bitno je da smo bili strpljivi i to se isplatilo na kraju", kazao je Asmir Begović, golman selekcije BiH.

Uprkos pobjedi, Senad Lulić nije bio zadovoljan igrom u Zenici.

"Bila je teška utakmica, posebno nakon poraza u Belgiji. Sve u svemu, kada se pogledaju ove prve tri utakmice, mislim da treba da budemo sretni što imamo šest poena. Ova igra može puno bolja da bude. Ja sam nakon Estonije rekao, a i danasmislim, da ne igramo dobar fudbal, kao što smo nekad igrali. Ipak, mislim da je najbitnije to što smo pobijedili, ali mislim da će biti jako teško biti drugi u ovoj grupi", kazao je Lulić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar