Nuklearno naoružanje smanjiti zbog ludaka

Svijet je došao do veoma opasne tačke, neophodno je zaustaviti se i obnoviti dijalog, jer bi u suprotnom to bila velika greška, izjavio je danas posljednji predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov.

Svijet 10.10.2016 | 12:19
Nuklearno naoružanje smanjiti zbog ludaka
"Ne želim da dajem specijalne instrukcije, ali moram da kažem da je potrebno zaustaviti se. Neophodno je započeti dijalog. Nedostatak komunikacije može da bude najveća greška“, rekao je Gorbačov, prenosi Sputnjik.

AFP prenosi intervju Gorbačova ukazujući na napetost između Rusije i SAD zbog Sirije, navodeći da njihovi odnosi nisu bili na nižem nivou od Hladnog rata nego sada.

Francuska agencija takođe podsjeća da je Rusija suspendovala Sporazum o uništenju viška plutonijuma.

Gorbačov smatra da je potrebno okrenuti se glavnim prioritetima - smanjenju nuklearnog naoružanja, borbi protiv terorizma, ali i očuvanju ekologije, dok je sve ostalo u drugom planu. "Svijet bez nuklearnog naoružanja nije utopija već potreba.

Ne smijemo zaboraviti šta stoji iza primjene nuklearnog naoružanja. To se može dogoditi slučajno, kao posljedica tehničke greške, ali i namjerno, odnosno zbog zle namjere nekog pojedinca - ludaka ili teroriste. A sami znate kakve su posljedice", upozorio je Gorbačov.

Sve zemlje moraju da pregovaraju o nuklearnim kapacitetima dok god nuklearno naoružanje ne bude u potpunosti uništeno, dodao je Gorbačov.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

borac

10.10.2016 10:38

Svi su ludaci koji ga posjeduju.

ODGOVORITE
Name

Ante

10.10.2016 11:08

Ovo je najpametniji covjek i pravi gospodin

Name

nnn

10.10.2016 11:58

Treba ga dovest u EU.I nju bi rasturio za godinu Neznam samo dal bi dobio nobelovu nagradu.

Name

MIHAILO MIKIC

10.10.2016 12:01

Po priznanju samog Gorbacova on je dobio svoje "prosvecenje" iz Amerike. To znaci da je Gorbacov MASON najviseg stspena. Gorbacov je najbolji dokaz da sve sto se dogadja u svijetu biva unapred isplanirano i namjesteno za neobavestene narodne mase od samog djavola preko slugu njegovi ili Tajni vladara iz senke. Gorbacov je "u ime" MIRA za racun Amerike srusio i unistio Sovjetski Savez, a njegove gradjane izlizio nevidjenoj gladi, bjedi i ponizenju. Da nije bili NKB i Putina, Rusi bi danas zbog gladi jeli jedan drugog. Za takvo svoje masonsko drzanje i rad Gorbacov je bogato nagradjen od strane Amerike preko nobelove nagrade i drugi razni odlikovanja i donacija. Njegov institut na Zapadnoj obalj Amerike ima neprocenjivu vrednost a ostrvo na kome zivi zasticen kao Bjeli Medved u Zoliskom vrtu je posebna prica. Medjutim, sve sto dodje to i prodje. Prosla je tako i ERA Gorbacova, a covjek je ostao i dalje na zemlji u grehu svom da trazi Starog SRBskog Rodjaka. Gospoda naseg Isusa Hrista i da placuci vapi za Istinom Hristovom i pravdom Bozijom!

Name

сердар Јоле

10.10.2016 12:15

Ти ћеш за велеиздају на ченгеле!!!

ODGOVORITE
Name

Evo i njega

11.10.2016 11:00

Dokle li je stvarno svet dogurao, kad se i on javlja za rec?

ODGOVORITE