"Nećemo pristati na izbornu krađu"

"Nikada nećemo pristati na izbornu krađu", poručili su iz Koalicije "Bijeljina pobjeđuje".

Republika Srpska 07.10.2016 | 18:43
"Nećemo pristati na izbornu krađu"
"Izbori su demokratski proces kroz koji građani daju povjerenje svojim predstavnicima i na taj način definišu političke odnose u zajednici. Da su izbori u Bijeljini bili pošteni, i da nije posrijedi dokazana izborna krađa i prevara Koalicija „Bijeljina pobjeđuje“ bi to prihvatili.

Kupovina glasova, manipulacija glasačkim listićima, mijenjanje volje glasača i izborna krađa, stvari koje je SDS u Bijeljini radio tokom ovih lokalnih izbora, su krivična djela i jasna odlika lažne, zaostale i nemoralne politike na koje Koalicija „Bijeljina pobjeđuje“ nikada neće pristati. Protiv ovakvih stvari ćemo se boriti svim dostupnim pravnim i demokratskim sredstvima.

Za gospodina Mićića izbori su možda utakmica, igra i zabava, kojom se služi da bi na svaki mogući način sačuvao svoju poziciju i zaštitio svoje lične interese", navedeno je u saopštenju ove koalicije.

"Za Koaliciju „Bijeljina pobjeđuje“ izbori su demokratski izraz stanovnika Semberije da žele bolju i ljepšu Bijeljinu, da žele promjene, i to su jasno pokazali drugog oktobra. Na izbornu krađu i prekrajanje glasačke volje nikada nećemo pristati, i tome ćemo se suprostaviti.

Bijeljina je jasno rekla da hoće promjene, te promjene se moraju i desiti", poručeno je u saopštenju Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" dr Zlatko Maksimović.