Kapiten poručuje: Austrija? Najvažnija utakmica!

Branislav Ivanović postigao je gol u Kišinjevu, u utakmici u kojoj – kako kaže – nije bilo previše trzavica, pa momci imaju snage da već u nedelju uveče napadnu Austrijance svom snagom.

Fudbal 09.10.2016 | 12:30
Kapiten poručuje: Austrija? Najvažnija utakmica!
Rutinska pobeda na strani!

Koliko nam je toga nedostajalo, koliko smo to retko uspevali...

Moldavskih 0:3 dobijaju na značaju, kada su "orlovi" u pitanju, ne samo zbog toga što je ekipa bila sigurna i efikasna, što su osvojena prva tri boda, već i zbog toga što za trijumf u Kišinjevu nije morao da bude "preoran" teren.

To je primetio i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, strelac jednog od golova na "Zimbru" stadionu. On je izjavio da pobeda u Moldaviji odmah ide u arhivu i istakao da ekipa želi da pobedi Austriju u utakmici koja bi mogla da "prelomi"kvalifikacije.

"Otvorili smo nervozno, mada smo gledali njihovu utakmicu protiv Velsa i znali smo da će u prvih 15 minuta izaći visoko, sa presingom. Nismo se najbolje snašli, ali kada je posle njihove greške stigao prvi gol bilo je lakše jer mi uvek pričamo o tome da prvi gol promeni ceo tok utakmice, rastereti se ekipa, posle smo dali i drugi i bili smo dominantni do kraja", rekao je Ivanović novinarima u Kišinjevu.

On je dodao da je na poluvremenu bio dogovor da se što pre reči meč.

"Dogovorili smo se da još dignemo ritam, damo treći i izbegnemo pritisak. Treba da budemo zadovoljni i da se što bolje pripremimo za Austriju, utakmicu koja je po mom mišljenju jedna od najvažnijih u celom ciklusu. Ova utakmica prikazala je snagu i dobar pravac ove ekipe, ali mislim da treba što pre da je arhiviramo. Dobra stvar je što nije bilo velikih turbulencija i trzavica, što se nismo previše potrošili i mislim da smo sačuvali dosta snage za Austriju".

Navijači, i od vas mnogo zavisi!

"Nadam se da smo ovom pobedom uradili onaj minimum koji se od nas očekuje, pobeda i da ljudi vide pomak i nadam se da će prepoznati našu želju i doći na meč sa Austrijom. Mi treba da vratimo poverenje, a to ne može preko noći. Ako ne bude protiv Austrije nadam se da će na sledećoj biti puna Marakana", zakljičio je Ivanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar