Nakon smanjenja kazne - Šarapova u Las Vegasu dio humanitarne akcije!

Ruska teniserka Marija Šarapova vratiće se ove nedelje na teren, prvi put otkako joj je umanjena suspenzija, pošto će učestvovati u humanitarnom meču u Las Vegasu.

Tenis 10.10.2016 | 08:45
Nakon smanjenja kazne - Šarapova u Las Vegasu dio humanitarne akcije!
Kako su saopštili organizatori, događaj u ponedeljak u Las Vegasu vodiće legendarna teniserka Bili Džin King i slavni pevač Elton Džon, u čiju će fondaciju za borbu protiv side otići sva prikupljena sredstva.

Šarapova je rekla da je "zaista uzbuđena što će se vratiti na teren za tako važnu stvar" i "da se raduje velikoj noći tenisa". Osim nje, u meču će učestvovati bivši teniseri Džon Mekinro, Endi Rodik, Martina Navratilova, Mardi Fiš, Mark Filipusis i Lajzel Huber.

Šarapova je početkom juna suspendovana na dve godine pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum. Ona je rekla da nije znala da je taj lek zabranjen i da ga je koristila zbog problema sa srcem.

Sud za Sportsku arbitražu je u utorak za devet meseci umanjo njenu suspenziju, pa će se Šarapova takmičenjima vratiti u aprilu.

Izvor: Beta-AP

Komentari / 0

Ostavite komentar