Tužilaštvo BiH zove i članove komisije

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na saslušanje u svojstvu osumnječenih zove članove komisije za provođenje referenduma o Danu Republike. Poziv je dobio advokat Milan Petković.

Bosna i Hercegovina 05.10.2016 | 22:56
Tužilaštvo BiH zove i članove komisije
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji se vodi zbog krivičnog djela neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, pozvalo je advokata i člana Komisije za provođenje referenduma o Danu Republike Milana Petkovića. Petković, piše u pozivu Tužilaštva u Sarajevu u Tužilaštvu BiH, treba da se pojavi 10. oktobra.

U pozivu upućenom advokatu Petkoviću navodi se i da se radi o kaznenom predmetu protiv Milorada Dodika. Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su nam rekli da do daljnjeg neće komentarisati slučaj referendum i da su sve što su imali već rekli.

Nije poznato hoće li slične pozive Tužilaštva BiH dobiti i ostali članovi Komisije za provođenje referenduma.

Predsjednik Komisije za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske Siniša Karan nije se javljao na pozive. Saslušanje advokata Milana Petkovića najavljeno je u Tužilaštvu BiH u ponedjeljak, 10. oktobra.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pero

05.10.2016 20:16

Provedite i to radi forme pa im dajte savjet koje korake da preduzmu da ovaj narod još više unistavaju

ODGOVORITE
Name

NIKOL

06.10.2016 05:54

Nepravire se ludi, svako svoju slavu ima i treba da slavi.

Name

ŽIKA Ž

07.10.2016 07:13

REFERENDUM JE DUDA VARALICA. KADA BEBA PLAČE "MAJKA" MU STAVI DUDU VARALICU I BUDE SVE U REDU, ALI KAD NAROD PLAČE "DODIK" MU STAVI REFERENDUM U USTA I NAROD ZADOVOLJAN I SRETAN SMIRI SE I NE PLAČE VIŠE.

ODGOVORITE