Narednih dana kiša i prohladno vrijeme

U Republici Srpskoj će narednih dana uglavnom biti prohladno, uz čestu kišu, potvrđeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Republika Srpska 05.10.2016 | 13:09
Narednih dana kiša i prohladno vrijeme
Sutra će u Srpskoj tokom dana biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i nekoliko stepeni toplije. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 14 do 19 stepeni Celzijusovih.

U petak, 7. oktobra, na jugu i istoku zemlje očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, a sredinom dana biće i jačih padavina, pogotovo na jugu Hercegovine.

"Krajem dana kiša će postepeno prestati. Na sjeveru ostaje pretežno suvo i oblačno vrijeme, dok je slaba kiša moguća samo ponegdje u Krajini. Najviša dnevna temperatura vazduha će biti od devet do 16 stepeni", rekla je dežurni meteorolog Milica Đorđević.

U subotu, 8. oktobra, tokom dana se očekuju sunčani periodi uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha neće biti viša od 16 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 9. oktobra, sredinom dana se očekuju padavine koje će postepeno jačati, a do večeri kiša će padati i u većini ostalih predjela Srpske. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet stepeni na zapadu do 18 stepeni na jugu i istoku zemlje.

U ponedjeljak, 10. oktobra, kiša će postepeno slabiti. U utorak se očekuje suvo u prvom dijelu dana, a popodne opet kiša.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar