Prva dama boksa prihvatila izazov MMA zvezde!

Trenutno najbolja bokserska sveta, Norvežanka Sesilija Brekhus rekla je da joj se ispunio san da se bori u svojoj zemlji.

Ostali sportovi 05.10.2016 | 14:45
Prva dama boksa prihvatila izazov MMA zvezde!
Ona je dodala rekla je da prihvata izazov brazilske MMA zvezde Kristijan Žustino da se bore u bokserskom ringu.

Sesilija Brekhus, koja je poznata kao "Prva dama" boksa nokautirala je u subotu u Oslu svoju najveću rivalku An Sofi Matis iz Francuske i tako sačuvala šampionske pojaseve u velter kategoriji i potvrdila da je trenutno najbolja bokserka na svetu.

Ona se godinama sa raznim norveškim bolitičarima borila da se ukine zabrana profesionalnog boksa u zemlji, uvedena još 1981. godine. Ta borba je urodila plodom krajem juna, tako da je "Prva dama" odmah zakazala odbranu titule u Oslu.

"Borila sam se širom Evrope, ali sam uvek sanjala da se borim u svojoj Norveškoj. Ovo mi mnogo znači, a posebno mi je drago kada sam u subotu videla koliko ljudi je došlo na meč. Cela nedelja pred borbu je zaista prevazišla moja očekivanja. Reakcija navijača i medija bila je neverovatna", rekla je Brekhus za specijalizovani sajt Boksingsin (BoxingScene).

Borbu u hali uživo je gledalo više od 10.000 ljudi, dok je meč na televiziji pratilo više od milion. Norveška ima pet miliona stanovnika.

Sesilija Brekhus ima 35 godina. Rodjena je u Kolumbiji, ali je norveški par usvojio kada je imala dve godine. Sa 14 je počela da se bavi kik boksom, a posle nekoliko šampionata prešla je prvo na amaterski, a onda i na profesionalni boks.

Ona važi za najbolju bokserku na svetu i za jednu od najboljih borkinja u borilačkim sportovima.

Brazilka Kris "Sajborg" Žustino, medjutim, važi za najopasniju ženu na svetu. Ona se bavi mešovitim borilačkim veštinama (MMA) i borbe dobija jako brzo.

Žustino je više puta prozivala Brekhus da se bore u bokserskom ringu.

"Za 2017. planiram dve stvari: da se borim u SAD i da se borim protiv Kris 'Sajborg'. Toliko je bila glasna u pričama da hoće da se bori sa mnom u boks meču, da hoću da kažem da prihvatam", rekla je "Prva dama" boksa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar