Stevanović: Građani nam vjeruju

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je da je njegova pobjeda na lokalnim izborima bila očekivana, ali da je izborni rezultat, kojim su mu građani dali povjerenje, premašio i ta očekivanja.

Republika Srpska 03.10.2016 | 08:59
Stevanović: Građani nam vjeruju
"Zahvaljujem građanima za podršku kojom su pokazali da je pobjeda osvojena sa 80 odsto glasova, što je više nego sigurno da nam ljudi vjeruju", rekao je novinarima Stevanović, nakon prvih preliminarnih i nepotpunih izbornih rezultata Graske izborne komisije /GIK/.

On je naveo da je impozantan i rezultat SNSD-a za odborničku listu za Skupštinu grada Zvornika, dodajući da će rezultati izbora pokazati da je SNSD dobio više odborničkih mandata u odnosu na prethodne izbore.

Ističući da su i koalicioni partneri DNS i SP povećali broj glasova za odborničku listu u Skupštini grada, Stevanović je zahvalio koalicionim partnerima za saradnju i podršku, kao i svima koji su doprinijeli da izbori prođu u zdravoj i demokratskoj atmosferi.

"U naredne četiri godine nastavićemo započete investicione projekte, stvaraćemo stabilniji politički ambijent i raditi na dovođenju novih investitora", rekao je Stevanović i naglasio da je Zvornik jedini grad koji trenutno ima tri investiciona projekta gdje će biti više od 300 novih radnih mjesta do kraja ove i polovine iduće godine.

On je podsjetio da je Zvornik jedini i prvi grad na ovim prostorima u kojem se preduzetničke radnje registruju za jedan dan, uz druge povoljnosti koje se odnose na oslobađanje plaćanja raznih taksi.

"Svakome ko želi da otvara biznis na našim prostorima dodjeljujemo referenta i sve njegove administrativne obaveze izvršavamo mi, a sve s ciljem da pojednostavimo postupak za ljude koji ovdje dolaze da bi započeli biznis i zaposlili Zvorničane", naglasio je Stevanović.

On je dodao da je ovih dana jedna kompanija svjetskih razmjera kupila zemljište, što je prva grinfild investicija u Zvorniku.

"Idemo dalje, radićemo i moramo opravdati povjerenje građana koje smo dobili. Možda je ovo među najubjedljivijim izbornim rezultatima u Republici Srpskoj, možda i u BiH, ali mi se time ne opterećujemo, naš cilj je bila izborna pobjeda naše odborničke liste i moja kao kandidata naše koalicije, uspjeli smo u tome i idemo dalje", rekao je Stevanović.

Prema nepotpunim podacima GIK Zvornik, kandidat SNSD-a, DNS-a i SP za gradonačenika Zvornika Zoran Stevanović osvijio je 21.376 glasova, od 31.231 koliko je izašlo na birališta.

Na glasanje je izašalo 61 odsto od ukupnog biračkog tijela koje broji 50.269 građana sa pravom glasa.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zvornik

03.10.2016 08:18

Pa kad dobijaš pare iz budžeta kao od šale.Tamo gdje su sds načelnici nema para iz budžeta jer tako Dodo vlada u RS. Ne hvali se sve se zna,kako funkcionišete nisi otkrio toplu vodu.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

03.10.2016 08:34

Kako ti posluje firma sa Dejanom Ilićem iz Roćevića?

Name

Sir Oliver

03.10.2016 09:43

Enikon radi punom parom, a suvlasnici su i Prointera. Posao cvjeta!

Name

sarmic

03.10.2016 08:38

Jadan li je narod koji takvog bira.Ti samo mozes dobro jest,a poznato nam je specijalitet sarma i to u dvocifrenom broju.

ODGOVORITE
Name

Rofoljub

03.10.2016 09:07

Onaj koji dobro jede:sigurno i dobro....vlada!Pozdrav Pobjedniku!

Name

Dz-Golub

03.10.2016 10:13

Cestitke Zoranu, nije moja opcija, njegova pobjeda je rezultat lose opizicije u zv, ako je uopste ima.Savez za promjene u autu.

ODGOVORITE