PSŽ ima januarsku bombu: 40.000.000 evra za igrača od 30 godina?!

Da li je mnogo? Nije!

Fudbal 04.10.2016 | 11:30
PSŽ ima januarsku bombu: 40.000.000 evra za igrača od 30 godina?!
Mimo svih očekivanja, PSŽ je prethodnog leta odradio prelazni rok bez transfer bombi na koje su nas navikli minulih godina. Dolasci Ben Arfe bez obeštećenja, te Hesea, Krihovjaka iMenijea ipak nisu rang pojačanja kakva je PSŽ dovodio prethodnih godina.

Iako je reč o kvalitetnim igračima, PSŽ pravu bombu sprema za januar. Korijere delo Sport tvrdi da će Pari Sen Žermen u zimskom prelaznom roku testirati Milan ponudom od 40.000.000 evra za Karlosa Baku i da bi Kolumbijac trebalo da bude najveće pojačanje Svetaca za drugi deo sezone. Ta priča se ne pojavljuje prvi put, ali sada deluje ozbiljno i realno.

Inicijator transfera je trener Unaj Emeri koji je sa Bakom imao sjajanu saradnju u Sevilji i promovisao ga je u jednog od najboljih napadača u Evropi. Emeri sada želi da nastave saradnju i na Parku Prinčeva jer ne može da se osloni samo na Edinsona Kavanija iakoMatador igra fantastično na početku sezone. Ali za borbu na više frontova, potrebno je još opcija u napadu i dolazak Bake bi Svecima doneo novu ubitačnu dimenziju u ofanzivi.

PSŽ je u finišu prelaznog roka prodao Davida Luiza i na taj način oslobodio mesto za igrača sa pasošem van EU koje bi trebalo da zauzme Baka u januaru. Treća pozitivna okolnost za transfer je činjenica da bi Baka mogao da pomogne Svecima u Ligi šampiona s obzirom da nije igrao sa Milanom u evrokupovima.

Iako je Baka ubedljivo najbolji igrač Milana, klub sa San Sira će najverovatnije pristati na transfer. Uostalom, prošlog leta je Milan prihvatio Vest Hemovu ponudu od 30.000.000 evra za kolumbijskog napadača, ali je igrač na kraju odbio selidbu u London i ostao u Milanu gde je sjajno započeo sezonu i drugi je strelac lige sa pet golova. On je ujedno i najveća nada Milanovih navijača da bi slavni klub mogao da se vrati u vrh italijanskog fudbala, ali u rukovodstvu razmišljaju drugačije.

Prodajom Bake za 40.000.000 evra, Milan bi ostao u finansijskom plusu godinu i po dana posle Bakinog transfera iz Sevilje. Isplatili bi i obeštećenje koje su platili Sevilju i novac koji su uložili u Bakinu platu. I dobili bi novac za pojačanja. Sve to na prodaji igrača od 30 godina što iz ekonomskog ugla deluje razumno. Ali teško da će bi uspeli da nadoknade ono što Kolumbijac donosi na terenu kao jedna od retkih svetlih tačaka tima VinćencaMontele.

Na kraju bi opet mogao da odlučuje Baka. Letos je odbio Vest Hem, ali PSŽ je druga priča. Pogotovo što ga tamo čeka bivši učitelj Unaj Emeri. I šansa da osvaja velike trofeje što u Milanu ili Vest Hemu nije slučaj. Verovatno bi i finansijski bolje prošao na Parku prinčeva, s obzirom da u Milanu zarađuje 3.500.000 evra po sezoni. Mnogi će se zapitati i da li PSŽ preteruje ako igrača koji je ušao u 31. godinu plati 40.000.000 evra. Ali ako im donese uspeh u Ligi šampiona, sve će se zaboraviti... Uostalom, i Ibrahimovića su doveli iz Milana u tim godinama i učinili ga jednim od najplaćenijih igrača na svetu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar