ПСЖ има јануарску бомбу: 40.000.000 евра за играча од 30 година?!

Да ли је много? Није!

Фудбал 04.10.2016 | 11:30
ПСЖ има јануарску бомбу: 40.000.000 евра за играча од 30 година?!
Мимо свих очекивања, ПСЖ је претходног лета одрадио прелазни рок без трансфер бомби на које су нас навикли минулих година. Доласци Бен Арфе без обештећења, те Хесеа, Криховјака иМенијеа ипак нису ранг појачања каква је ПСЖ доводио претходних година.

Иако је реч о квалитетним играчима, ПСЖ праву бомбу спрема за јануар. Коријере дело Спорт тврди да ће Пари Сен Жермен у зимском прелазном року тестирати Милан понудом од 40.000.000 евра за Карлоса Баку и да би Колумбијац требало да буде највеће појачање Светаца за други део сезоне. Та прича се не појављује први пут, али сада делује озбиљно и реално.

Иницијатор трансфера је тренер Унај Емери који је са Баком имао сјајану сарадњу у Севиљи и промовисао га је у једног од најбољих нападача у Европи. Емери сада жели да наставе сарадњу и на Парку Принчева јер не може да се ослони само на Единсона Каванија иакоМатадор игра фантастично на почетку сезоне. Али за борбу на више фронтова, потребно је још опција у нападу и долазак Баке би Свецима донео нову убитачну димензију у офанзиви.

ПСЖ је у финишу прелазног рока продао Давида Луиза и на тај начин ослободио место за играча са пасошем ван ЕУ које би требало да заузме Бака у јануару. Трећа позитивна околност за трансфер је чињеница да би Бака могао да помогне Свецима у Лиги шампиона с обзиром да није играо са Миланом у еврокуповима.

Иако је Бака убедљиво најбољи играч Милана, клуб са Сан Сира ће највероватније пристати на трансфер. Уосталом, прошлог лета је Милан прихватио Вест Хемову понуду од 30.000.000 евра за колумбијског нападача, али је играч на крају одбио селидбу у Лондон и остао у Милану где је сјајно започео сезону и други је стрелац лиге са пет голова. Он је уједно и највећа нада Миланових навијача да би славни клуб могао да се врати у врх италијанског фудбала, али у руководству размишљају другачије.

Продајом Баке за 40.000.000 евра, Милан би остао у финансијском плусу годину и по дана после Бакиног трансфера из Севиље. Исплатили би и обештећење које су платили Севиљу и новац који су уложили у Бакину плату. И добили би новац за појачања. Све то на продаји играча од 30 година што из економског угла делује разумно. Али тешко да ће би успели да надокнаде оно што Колумбијац доноси на терену као једна од ретких светлих тачака тима ВинћенцаМонтеле.

На крају би опет могао да одлучује Бака. Летос је одбио Вест Хем, али ПСЖ је друга прича. Поготово што га тамо чека бивши учитељ Унај Емери. И шанса да осваја велике трофеје што у Милану или Вест Хему није случај. Вероватно би и финансијски боље прошао на Парку принчева, с обзиром да у Милану зарађује 3.500.000 евра по сезони. Многи ће се запитати и да ли ПСЖ претерује ако играча који је ушао у 31. годину плати 40.000.000 евра. Али ако им донесе успех у Лиги шампиона, све ће се заборавити... Уосталом, и Ибрахимовића су довели из Милана у тим годинама и учинили га једним од најплаћенијих играча на свету. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар