U Brodcu izgorjeli krov štale i stočna hrana

U požaru koji je jutros izbio u domaćinstvu poljoprivrednika Gavrila Lukića u semberskom selu Brodac izgorjeli su krov štale i stočna hrana koja je bila u potkrovlju.

Republika Srpska 29.09.2016 | 10:13
U Brodcu izgorjeli krov štale i stočna hrana
Zahvaljujući brzoj intervenciji bijeljinskih vatrogasaca, požar je lokalizovan i spriječeno je njegovo širenje na okolne objekte u Lukićevom dvorištu, ali i na zgrade i kuće u komšiluku.Požar je primijetila Gavrilova unuka kada je pošla u školu, pa je bilo vremena da se spasu stoka, mašine i automobil.

Srećna okolnost je što zapaljena štala ima betonsku ploču ispod krova, pa se plamen do dolaska vatrogasaca nije proširio na cijeli objekat.Domaćin pretpostavlja da je požar izazvao električni kabal, jer se vatra pojavila baš na mjestu gdje je on priključen, ali će istraga utvrditi pravi uzrok izbijanja vatrene stihije.

Pričinjena je velika materijalna šteta, jer je Lukićeva štala većih dimenzija, a na tavanu je bila stočna hrana pripremljena za zimu.I ovoga puta do izražaja je došla solidarnost semberskih poljoprivrednika, jer su odmah došli da pomognu svom komšiji, pa se očekuje da će, pored ostalog, i uz njihovu pomoć, sanirati nastalu
štetu.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

29.09.2016 11:47

I OVO JE JEDAN OD VIDOVA PREDIZBORNE KAMPANJE. VLAST JE SLATKA. CRVENA BAGRA.

ODGOVORITE