Arivabene o Kimiju: ''Finska sablja'' je još oštra!

Šef Ferarija se raduje sve boljoj formi finskog automobiliste u šta veruje posle Rajkonenovog i Hamiltonovog duela.

Ostali sportovi 28.09.2016 | 16:45
Arivabene o Kimiju: ''Finska sablja'' je još oštra!
S reči na dela, tako se Kimi Rajkonen obratio šefu Ferarija Mauriciju Arivabeneu, ali i aktuelnom šampionu, Luisu Hamiltonu. Naime, Finac je iskoristio trenutak slabosti britanskog asa, i u trenu pretekao, kako se smatralo neuhvatljivi Mercedesov bolid. Arivabene je zbog toga ponosan.

„Govoreći o Kimiju, on trenutno pokazuje kako svojevremeno nije osvojio šampionat bez razloga. U Singapuru je bio odličan, a posebno kad je pretekao Hamiltona. Nije bitno što šampion napravio grešku, iako mnogi tvrde kako je baš zbog toga uspeo da ga pretekne. Ne, Kimi je toliko iskusan da zna kad treba nekog ispred sebe pritiskati, da bi iz te presije proizašla greška. On je jako iskusan, i još jednom je to pokazao na najbolji način“, tvrdi Arivabene, ali se ne dotiče, pa čini se veoma loših taktičkih poteza vezanih za blagovremeno i svrsishodno komandovanje odlascima u boks. Naime zakasnele ili često preuranjene servisne posete prilikom poziva ekipe na redovan servis vrlo često su skupo koštale Kimija Rajkonena i Sebastijana Fetela.

Sledeću priliku za dokazivanje Kimi Rajkonen ima već u nedelju za kada je zakazana trka za Veliku nagradu Malezije. Inače, malezijska pista ima dve dugačke zone pogodne za korišćenje DRS sistema, pa se u Ferariju nadaju dobrom učinku. Naravno, Arivabene karte polaže na Kimija, bez komentarisanja vesti da Mercedes do kraja sezone neće moći da izvrši reviziju spojničkog sklopa. Naime, Toto Volf je nedvosmisleno rekao da Mercedesov „w 07 hibrid“ ima problem s kvačilom, te da se zbog toga ponavljaju loši startni rezultati. U Mercedes AMG Petronasu s tim u vezi kažu da Daimler nema vremena za ponovno konstrukciono rešavanje i proizvodnju spojnice do kraja sezone. To je detal na koga Ferari ozbiljno računa imajući u vidu važnost starta za ishod trke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar