Uvrede obilježile prvu debatu Trampa i Hilari

Kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton i njen republikanski rival Donald Tramp razmenili su uvrede i bili bitku oko toga ko će pokazati veći temperament, izdržljivost i rasuđivanje u sinoćnjoj vatrenoj TV debati u kojoj je Tramp često morao da uzmiče, ocenjuje danas AFP.

Svijet 27.09.2016 | 08:05
Uvrede obilježile prvu debatu Trampa i Hilari
Agencija navodi da je, u debati održanoj šest nedelja pred američke predsedničke izbore i s anketama koje pokazuju da su kandidati skoro potpuno izjednačeni, Klintonova je uporno dovodila u pitanje spremnost njenog rivala da bude u Beloj kući.

Pred televizijskim auditorijumom za koji se pred početak debate procenjivalo da bi mogao da broji i 100 miliona gledalaca, Klintonova je magnata iz oblasti nekretnina koji je postao rijaliti zvezda predstavila kao nekoga ko nema veze sa tim šta priča i spreman je da kaže i "lude stvari" kako bi bio izabran.

Tramp je debatu počeo prilično suzdržano, ali kako je "temperatura rasla", i on je počeo da prekida Klintonovu tokom govora i dovodi u pitanje njenu izdržljivost nakon upale pluća.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

27.09.2016 06:19

Americka posla. Opet ce oni sutra zajedno piti i jesti!

ODGOVORITE
Name

Biće kako vladri iz sijenke odrede

27.09.2016 07:49

U Americi se sve unaprijed pripremi i određeni krugovi znaju sve, pa i ishod. Krugovi moćnika, vladari u sijenci prave tezu i kontratezu , to su ta dva politička rivala i onda ih puste u ring, malo zabavljaju narod i to je to. Po principu teze i kontrateze se prave krize u svijetu i ratovi.

ODGOVORITE
Name

Stikla

27.09.2016 08:31

A dokle su stigle stiklice za Melani?

ODGOVORITE
Name

Đorđe

27.09.2016 09:19

Ovaj referendum u SAD nije ustavan. Treba isti zabraniti od strane visokog predstavnika i sankcionisati agitatore za sprovođenje istoga. Šta nešto ne preduzme "Marić od Happy TV". Treba obavijestiti Vučića da se brzo vrati u Ameriku, zbog eventualnog rata i eskalacije nasilja. Tužioca SAD odmah smijeniti, a privesti Obamu, ako nije izbjegao u Beograd. Pitanje na referendumu glasi: Dali ste za: 1. Zmaja od Šipova , ( odaziva se na ime Tramp) 2. Vještica od Zapada, ( odaziva se na ime Hilari). Zbogom "Američka demokratijo", a poslije "Američkog (ne) sna"; vidimo se na "Divljem zapadu". Sa dozom humora narode; ISRENO I POŠTENO. Đorđe

ODGOVORITE
Name

Ama ljudi

30.09.2016 05:58

Ovo ne treba shvatati ozbiljno. To je samo najjeftinija predizborna kampanja.Kazem jeftina, jer oni verovatno za taj nastup na TV ne placaju nista, naprotiv. Neki primecuju da je gospodin Tramp od pocetka medijski malo ignorisan u odnosu na njegovog suparnika, verovatno zato da bi se pobudilo interesovanje eventualnih gledalaca.

ODGOVORITE