Tumba objavio spisak Crnogoraca...

Tandem iz Partizana i jedan otpisani Zvezdaš... Selektor crnogorske reprezentacije saopštio imena 30 fudbalera na koje računa u kvalifikacionim mečevima protiv Danske i Kazahstana.

Fudbal 27.09.2016 | 20:00
Tumba objavio spisak Crnogoraca...
Utakmice u Superligi se s posebnom pažnjom prate i u Crnoj Gori, pa su se tako trojica fudbalera iz srpskog šampionata našla na spisku selektora crnogorske reprezentacijeLjubiše Tumbakovića za kvalifikacione mečeve koje očekuje Sokolove u oktobru.

Tumbaković je za mečeve mundijalskih kvalifikacija protiv Danske i Kazahstana pozvao 30 fudbalera među kojima su dvojica fudbalera Partizana i jedan iz kruševačkog Napretka. Iz tabora crno-belih su pozvani Marko Janković koji se posle večitog derbija vratio u startnu postavi, ali i Nebojša Kosović koji je van planova trenera Nikolića i nije odigrao nijedan prvenstveni meč. Poziv je dobio i Vladimir Jovović kojeg je Crvena zvezda ovog leta pozajmila Napretku.

“Spisak igrača za koje smo se odlučili nema bitnih razlika u odnosu na prethodnu utakmicu. To je grupa igrača koja je izdefinisana kroz naša poslednja tri okupljanja i ovog momenta želimo podršku kada je njihovo zdravlje u pitanju, da bude što manje povreda. Na spisku se prepoznaju četvorica igrača iz mlade reprezentacije - Janković, Jovović, Kosović i Đorđević - koji su bili i na prethodnom okupljanju, a na koje mi u A reprezentaciji najozbiljnije računamo”, rekao je Tumbaković.

Utakmica sa Kazahstanom igra se 8. oktobra 2016. godine na Gradskom stadionu u Podgorici od 18.00 časova. Utakmica sa Danskom igra se 11. oktobra na Parken stadionu u Kopenhagenu sa početkom u 20.45.

Golmani: Mladen Božović (Zeta), Milan Mijatović (Dečić), Danijel Petković (MTK).

Odbrana: Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Hapoel Tel Aviv), Aleksandar Šofranac (Rijeka), Elsad Zverotić (Sion), Risto Radunović (Budućnost), Nemanja Mijušković (Vardar), Filip Stojković (Minhen 1860).

Vezni red: Adam Marušić (Ostende), Nemanja Nikolić (Hapoel Tel Aviv), Nikola Vukčević (Braga), Marko Bakić (Braga), Aleksandar Šćekić (Genčlerbirligi), Marko Vešović (Rijeka), Vladimir Boljević (AEK Larnaka), Vladimir Rodić (Karabuk), Damir Kojašević (Vardar), Vladimir Jovović (Napredak), Marko Janković (Partizan), Nebojša Kosović (Partizan).

Napad: Stevan Jovetić (Inter), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva), Stefan Mugoša (Minhen 1860), Filip Raičević (Vićenca), Luka Đorđević (Zenit), Mirko Vučinić (Al Džazira).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar