"Radnik" očekuje tešku utakmicu u Tuzli

Fudbalski klub "Sloboda" iz Tuzle nam je u prošloj sezoni ostala u jako dobrom sjećanju. Iako smo obje utakmice od ovog rivala u prvenstvu izgubili, u finalu Kupa BiH smo pobjedom od 3:1 na Gradskom stadionu došli do najvrijednijeg trofeja u klupskoj istoriji. Standardan u tom timu je bio Dino Beširović, kažu u Fudbalskom klubu "Radnik" iz Bijeljine.

Bosna i Hercegovina 24.09.2016 | 13:02
"Radnik" očekuje tešku utakmicu u Tuzli
"Prošlogodišnji kup je lijepa uspomena, ali fudbal ide dalje. Idemo u goste jednom jakom protivniku koji ima kvalitetne pojedince, ekipi koja je konstantno u vrhu tabele. Utakmica sa "Slobodom" je uvijek neizvjesna sa malo golova. Mi ulazimo spremni u utakmicu da nastavimo naš niz koji traje već osam utakmica bez poraza. Malo smo umorni od Kupa. Imali smo teško gostovanje u Gabeli, ali dat ćemo sve od sebe da odigramo dobru i borbenu utakmicu i ostanemo u vrhu tabele", kaže Beširović.

Mladen Lučić nije bio dio prošlogodišnjeg tima, ali je svojim odbranama više nego uspješno odmijenio Asmira Avdukića na golu Radnika.

"Protiv "Slobode" nas očekuje baš teška utakmica, ali svi vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i ostati neporaženi. Prije ove utakmice smo imali dugo putovanje u Gabelu, no smatram da smo se oporavili i da spremni idemo u Tuzlu. Iz utakmice u utakmicu smo sve uigraniji i pružamo sve bolje partije, pa očekujem da ćemo maksimalnim angažmanom uspjeti izboriti pozitivan rezultat protiv Slobode", smatra Lučić.

Oba naša sagovornika se slažu u tome da trenutna situacija u "Slobodi" neće biti od uticaja na igre na terenu i da tim "Radnika" u ovaj meč ulazi maksimalno koncentrisan.

Utakmica na Tušnju počinje u 16:00 časova, a direktan prenos možete gledati na BHT-u.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar