Teo i Silvija na listi ''dozvoljenog dopinga''!

Imena Miloša Teodosića i Silvije Popović našla su se na stranama ruske hakerske grupe, među imenima sportista kojima je dozvoljeno da koriste doping sredstva.

Košarka 23.09.2016 | 19:45
Teo i Silvija na listi ''dozvoljenog dopinga''!
Kako se navodi, Teodosiću je odobrena upoteba deksametazona u trajanju od četiri dana –počevši od 14. januara – uz dnevnu dozu od osam miligrama.

Dokumentacija kapitena reprezentacije Srbije i plejmejkera CSKA zavedena je na memorandumu Svetske košarkaške federacije (FIBA), dok je srpskoj odbojkašici odobrena nedeljna terepija prednizolonom u trajanju od trećeg do desetog avgusta – odnosno tokom trajanja Olimpijskih igara u Riju – uz maksimalno tri doze od po 40 miligrama.

Hakerska grupa "Fensi Bers" objavila je u prethodnih desetak dana podatke o više desetina sportista koji su se takmičili na Olimpijskim igrama i koji su od Svetske antidoping agencije imali dozvolu da u medicinske svrhe koriste zabranjene supstance.

U prve četiri objave na njihovom sajtu, pojavljivala su se imena sestara Vilijams, Serene i Venus, olimpijske šampionke Bajls, Rafaela Nadala, Moa Faraha...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar