Vilander: Nadal sigurno nije dopingovan!

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula i bivši broj jedan, veruje da Rafael Nadal nije koristio doping.

Tenis 23.09.2016 | 20:15
Vilander: Nadal sigurno nije dopingovan!
Španski teniser nalazi se na listi sportista kojima je WADA dozvolila upotrebu zabranjenih lekova.

„Uvek će postojati neko ko će iskoristiti određene situacije, ali Rafael Nadal sigurno nije jedan od njih“, rekao je Vilander.

Šveđanin je potom objasnio kako funkcioniše kada Svetska antidoping agencija dozvoli sportistima korišćenje nekih zabranjenih supstanci.

„Ako dobijete dozvolu organizacije da koristite neku zabranjenu supstancu, oni vam preporuče određenu dozu, nadgledaju i to je nešto potpuno drugačije. To su stvari između nacionalnih saveza i antidoping agencije. Igrači koriste supstance zbog lečenja i tek kada se one iščiste iz organizma, vraćaju se na teren. Ništa ne utiče na performanse, pa je u redu“, dodao je Vilander.

On je dodao da su igrači sigurno čisti.

„Igračima možete verovati 100%, možete verovati teniskoj kulturi i pojedincima. Problem nastaje kada verujete organizacijama, ali to je neki sasvim novi nivo“.

Šarapova pala je na doping testu na ovogodišnjem Australijan Openu zbog korišćenja meldonijuma.

„U slučaju Šarapove, mislim da je bila nenamerna greška. Nije shvatila da je od prvog januara supstanca zabranjena. Ona je borac, šampion i nikada nije želela bilo šta da zloupotrebi. Greška je njena, njenog tima, ali je prihvatila odgovornost. Sportista mora da bude redovno proveravan posle svih promena pravila“, zaključio je Vilander.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar