"Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija prati situaciju u Bosni i Hercegovini i da neće dozvoliti "da je bilo ko iznenadi".

Srbija 22.09.2016 | 10:50
"Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi"
On kaže da je posle ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva prikupio sve relevantne bezbednosne informacije.

Savet za nacionalnu bezbednost još neće držati sednicu povodom političkih tenzija u BiH, ali to ne znači da ne pratimo situaciju, rekao je Nikolić u izjavi za "Večernje novosti".

"Razgovarao sam a predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih služzbi ali i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više paznje zbog okolnosti na koje ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče," rekao je Nikolić.

Nikolić kaže i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi se smirile tenzije u regionu nego što im pridaje značaj.

"O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije Bakira Izetbegovića, koju s pravom očekujemo. Halilović je minoran političar i s njim bi mogle da raspravljaju neke naše ''junoše'' političari''", rekao je on.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragojlo

22.09.2016 12:25

Gledao sam intervju sa Halilovicem. I covek ustvari je samo ponovio ono sto mi njima a i oni nama godinama govore. A svesni smo da su dovoljne samo dve budale da izazovu ponovo rat Ljudi moji netrazite preko hleba pogace.

ODGOVORITE
Name

komedija

22.09.2016 13:30

Kakav rat,bolje ti je da uzmes recept kako se mlate sljive helikopterom drzavnim parama i bice vise tomovace..

ODGOVORITE
Name

Karadoz

22.09.2016 13:33

Znaci Srbija se priprema zbog moguce agresije Federacije BiH ... pa sad sam skontao zbog cega sve ovo.

ODGOVORITE
Name

Abc

23.09.2016 00:08

De ti Toma diploma reci jel sljiva i kod tebe rodila.Jel treso dodik helikopterom i hocel bit rakije da te slucajno nestasica ne iznenadi.To se ti brini pusti ti Bosnu i Hercegovinu nek se gusi u svojim govnima.

ODGOVORITE
Name

Veteran stari

23.09.2016 12:41

Čim nas neko drugi brani obrali smo bostan! Tako tokom prošlog rata, vidim nepoznato lice u mom gradu sa puškom, pitam ga šta ti tražiš ovdje, a on kaže da je došao da me brani. Vidim drugog sa puškom te i njega istpitam, a on kaze da je dosao da me oslobodi. I prošli smo kako smo prošli, niti me je onaj oslobodio, a niti onaj drugi odbranio..

ODGOVORITE