"Nije trebalo da pustim Marija da tjera po svome"!

Agent Marija Balotelija Mino Rajola objasnio je da je napravio grešku, ali veruje da će se njegov klijent sledeće godine kao slobodan igrač vratiti u Premijer ligu.

Fudbal 20.09.2016 | 17:00
"Nije trebalo da pustim Marija da tjera po svome"!
Mario Baloteli je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka potpisao a Nicu, posle dve loše sezone u Liverpulu i Milanu.

On je na debiju protiv Marseja (3:2) postigao dva gola, ali je izostavljen iz tima za utakmicu protiv Monpeljea (1:1) zbog loše fizičke pripremljenosti.

Uprkos tome, Mino Rajola, agent Balotelija, veruje da će se Italijan dokazati u Francuskoj i vratiti u Premijer ligu naredne sezone.

"Italija je neostvariva zbog pažnje koju toma dobija. Ako dokaže da može da bude stabilan igrač i ako bude postizao golove, zamislite koliko bi atraktivan bio trenerima u Premijer ligi, kada sledećeg leta postane slobodan igrač", rekao je Rajola za Omnisport.

"On je potreban Francuskoj, kao što joj je bio potreban Zinedin Zidan. On je dobar za ligu, ali će se apsolutno vratiti u Premijer ligu", dodao je njegov agent.

Baloteli je dobro igrao u Interu i Mančester sitiju kod trenera Roberta Manćinija, ali se od 2013. godine i prelaska u Milan mučio sa formom.

"Nije trebalo da dozvolim da bude po njegovom kada je tražio da ode iz Sitija. To je velika greška koju sam napravio. Mario je bio nesrećan i trebalo je da kažem: 'Ne sviđa ti se tvoj posao? Teško. Odrasti, pomiri se sa tim'. Trebalo je da budem surov, ali sam bio previše dobar. Fudbal mora da bude njegov prioritet, da bude vrhunski sportista, žrtvuješ se 11 ili 12 godina a onda se izbalansira i vodiš život kakav želiš", naveo je on.

Rajola je uporedio Balotelija i legendarnog češkog fudbalera Pavela Nedveda.

"Pavel Nedved, jedan od mojih prvih fudbalera, imao je fokus da bude uspešan i bio je primer porodičnog čoveka. Mario nije imao taj fokus, onda je stekao reputaciju, a ako vas prati takva reputacija onda nemate kredibilitet. To mnogo otežava stvari", rekao je Rajola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar