Francuska više nije u rukama Francuza

Vođa francuske desničarske partije Nacionalni front Marin Le Pen rekla je danas na prvom predizbornom skupu pred predsjedničke izbore naredne godine da "Francuska nije na prodaju", te da će ako bude izabrana braniti nacionalni suverenitet zemlje.

Svijet 18.09.2016 | 21:20
Francuska više nije u rukama Francuza
Govoreći o sebi kao "kandidatu naroda", Lepenova je rekla da "Francuska više nije u rukama Francuza".

"Ovi izbori 2017. godine predstavljaće težak izbor između Francuske sa jedne strane – suvereniteta, njenog identiteta, vrijednosti i prosperiteta, i sa druge strane zemlje koju više ne prepoznajemo, koja će nam uskoro postati strana", rekla je ona.

Okupljeni su zvižducima dočekali pominjanje "naredbi Parizu koje dolaze iz Berlina, Brisela i Vašingtona", a Lepenova je pohvalila britanske glasače koji su u junu izglasali napuštanje EU, dodajući da jedva čeka da i Francuska to uradi.

Najveći dio govora Lepenova je posvetila kritici migracija i "političko-vjerskih navika koje dolaze iz inostranstva", iako nije direktno pomenula islam.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cisto da zena zna

18.09.2016 20:01

Kad je Hitlerbu Maju 40te udario na Benelux i Francusku do tada najveca vojska u Evropi se nakon malo vise od mjesec dana predala. Osnovana je izdajnicka vlada a dio vojske nekada mocne francuske koji je bio u kolonijama se prakticno raspao. Onda se niotkud pojavio De Gol i stvorio vojsku da oslobodi to sto ova zove Francuska. Vojska je tad stvorena od ostatka trupa u africi,nesto malo prebjega i od vojnika iz kolonija. To su oni ljudi koji su par godina branili cast Francuske republike a danas njihovim potomcima ne daju ni da budu pravi francuzi iako su njihovi djedovi krvlju stvarali Francusku republiku

ODGOVORITE
Name

Drter

18.09.2016 20:47

Doslo je vrijeme da kolonijalne sile plate racun za sav genocid i pljackanje bezbrojnih naroda. Nema zlocina bez kazne.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

18.09.2016 22:38

Ni jedan narod nije vise slobodan i stvarni godpodar u svojoj zemlje osim mozda Rusa u Rusiji. Vecina naroda je porobljena u ime ljudski prava i sloboda koje se silom nanecu malim narodima od svjetskih mocnika sa Zapada. Bez Istine Hristove i Pravde Bozoje nema mira na svijetu u kome vladaju podzemne sile samog pakla. VREME se skratilo ubrzanjem nacina zivota i ovo su poslednje dani o kojem govori Sveti Pismo. Pokajmo se zato za NASA mnogobrojna sagresenja, za nase otpadnistvo od Zakona Bozijeg i naroda kome pripadamo. Bog je ostaviti ljudima pokajanje za spasenje!

ODGOVORITE