Bijeljina: Obnovljeno „srce Dazdareva"

Po principu sufinansiranja Gradske uprave i mještana Dazdareva, u ovoj Mjesnoj zajednici obnovljen je asfaltni put dužine 650 metara. Ukupna vrijednost ove investicije je 50.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 70 odsto, dok su mještani sakupili 30 odsto sredstava.

Republika Srpska 16.09.2016 | 10:05
Bijeljina: Obnovljeno „srce Dazdareva"
"Cilj nam je da se sve mjesne zajednice kvalitetnim asfaltnim putevima povežu sa gradom, što će olakšati život mještanima, ali i unaprijediti razvoj sela. Dazdarevo je za vrijeme poplava 2014. godine pretrpilo veliku štetu, infrastruktura je znatno oštećena, te je veliki dio puteva bio u vrlo lošem stanju. Zbog toga smo pomogli ovoj Mjesnoj zajednici i zajedno sa mještanima obnovili putnu infrastrukturu", istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.



Dragiša Savić iz Savjeta MZ Dazdarevo zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je imala razumijevanja da pokrene saniranje dionice puta, koja je u „srcu sela" jer se nalazi u centru Mjesne zajednice ispred crkve.



"Ovo će mnogo značiti mještanima Dazdareva. Put je bio ispresijecan rupama, koje su otežavale saobraćaj. Takođe, zbog udubljenja na putu, voda se nakon obilnih kiša, dugo zadržavala na saobraćajnici, te je djeci i pješacima bilo otežano kretanje", obrazložio je Savić.



Gradska uprava, Bijeljina