Šta o Kosti kaže Klop, a šta Konte?!

Dijego Kosta bio je tema konferencije za medije pred meč Čelsija i Liverpula.

Fudbal 16.09.2016 | 16:30
Šta o Kosti kaže Klop, a šta Konte?!
U Liverpulu i u Londonu održane su konferencije za medije, ali je jedna tema bila zajednička.

Dijego Kosta...

O napadaču "plavaca" pričali su i menadžer Čelsija Antonio Konte i menadžer Liverpula Jirgen Klop pošto je "iskrslo" pitanje o njemu, njegovom ponašanju, kvalitetu i uopšte ulozi koju će imati u duelu ova dva tima u petak od 21 čas.

Prvobitno se obratio Jirgen Klop...

"On je pravi ratnik na terenu. Koristi svoje telo sve vreme i to je njegov kvalitet. Bio je nezaustavljiv protiv Svonsija (2:2). On je svetska klasa i ne postoji bolji kompliment od tog...", bile su prve reči Jirgena Klopa na komentar o španskom napadaču.

A, onda je poslao poruku svojim defanzivcima.

"Moramo biti agresivni kada igramo protiv njega... Ako ste u 'prijateljska utakmica modu' nemate šanse protiv njega".

Da li to znači da se spremaju i neke provokacije za njega?

"Ne, ni slučajno... To nije deo naše pripreme. Nikad u životu nisam rekao svojim igračima 'vidite, ovaj je blizu crvenog kartona, uradite sve što možete kako bi ga dobio'. On već ima dobar odnos sa Konteom i menja se. On je agresivan igrač, biće velika borba, ali nećemo pokušati da samo njega odstranimo iz igre Čelsija", poručio je on.

U drugom gradu i pred drugim novinarima obratio se i Antonio Konte.

Osim što je ishvalio Jirgena Klopa kao menadžera i potvrdio da Čelsi nema izbora i da će David Luiz igrati u petak (povreda Džona Terija) dugo je govorio i o svom napadaču koji ima već tri kartona u pet utakmica.

"Ne brinem o tome. Pokazao je karakter protiv Svonsija u veoma teškoj situaciji po njega. On je veoma strastven i želimo da mu tu strast valjano kanališemo. On je svestan toga da je blizu suspenzije, a teško je to igračima i reći na utakmici... Desi se!", kazao je Konte.

Da li će možda Konte zaigrati sa nekim drugim napadačem, iako Kosta već ima četiri gola na svom kontu?

"Imamo i Mišija Batšuajia, koji je fantastičan igrač i spreman je da dokaže šta može. Takođe, tu je i Ruben Loftus-Čik od koga smo videli da može da igra na toj poziciji", kazao je on.

Mislite li da će Kosta sutra proći bez sukoba sa nekim od igrača Liverpula?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar