F1: Verstapenov tip na Red Bulovih pet minuta!

Crveni bik ima velike potencijale u Singapuru i u ostatku šampionata. Verstapen je svestan mogućnosti, ali i uplašena konkurencija!

Ostali sportovi 16.09.2016 | 11:45
F1: Verstapenov tip na Red Bulovih pet minuta!
Sve ukazuje na dobru F1 borbu u Singapuru. Red Bul je doduše prokockao šansu u Monci, ali se čini da su male šanse da se nešto slično dogodi i na nedeljnoj trci. Naime, vozači Mercedesa su sami ukazali na činjenicu da njihove mašine nisu superiorne na singapurskoj uličnoj pisti. S tim se slažu i Danijel Rikardo, kao i Maks Verstapen, jer, da podsetimo, Red Bul je prošle sezone na ovoj trci imao najbrži krug, borio se sa Ferarijem, dok je Mercedesov tandem tapkao u mestu tražeći opravdanja za nekonkurentnost.

„Singapur je drugačiji tip staze, očekujem da budemo snažniji i brži. Nadam se da ćemo se približiti Ferariju i namučiti ih više nego što smo to učinili u Monci. Staza u San Marinu je za čistu snagu, ima dosta sporih krivina, dugačkih pravaca, pa je jasno šta je tu moguće uraditi. Dolaze staze koji više odgovaraju našem bolidu, Singapur, Malezija, Japan i Meksiko su teoretski trke na kojima bi trebalo da se istaknemo“, sasvim je jasan Verstapenkome trenutno ide naruku i nešto veća nervoza kod Mercedesovih takmičara koji su sada zabavljeni internim duelom, ali i tehničkim činjenicama na osnovu kojih nemačka ekipa strepi od pada konkurentnosti u nastavku sezone.

Strah u Mercedesu? Pa, možda je i tako jer ovih dana su se mogle čuti i priče po kojimaNiki Lauda upire prst u Verstapenovu agresivnost samo da bi umanjio njegov uticaj naHamiltona i Rozberga kojima će po proognozama F1 analitičara na narednim trkama jako često za petama biti Red Bulovi i Ferarijevi takmičari.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hehe

16.09.2016 10:28

A ruzna balavca ljudi moji ja ovo dosad nevidjeh nigdje sto je ruzno i sto je ufurano lahko bi ga mogli odnekud sa zida ili sa igrade strugati kako je krenuo da se kurci dokle ce to ce da se vidi......

ODGOVORITE