Lovac na vještice pobjegao iz ludnice

Mladi Šveđanin (38) koji je sebe nazvao lovcem na vještice i "božjim sudijom", pobjegao je iz psihijatrijske ustanove nakon što su ga tamo smjestili zbog plana da ubije 57 "vještica".

Svijet 14.09.2016 | 21:40
Lovac na vještice pobjegao iz ludnice
Kako prenosi TheLocal.se psihijatrijska ustanova Hasleholm objavila je da je pacijent pobjegao prošlog utorka popodne tokom slobodne šetnje od 15 minuta, koje mu je dozvolilo bolničko osoblje uprkos prigovoru tužioca.

Policija vjeruje da je "lovac na vještice" otišao u Malme da pronađe svoju bivšu ženu, koja sada živi pod novim identitetom. U jesen 2015. godine, on je uhapšen ispred kuće njegovog zeta. Tada je priznao da je plan uključivao otmicu, vezivanje, raznošenje i spaljivanje njegovog rođaka.

Čovjek je osuđen i stavljen u psihijatrijsku ustanovu a ispitivanja su pokazala da pati od mentalnog poremećaja.

Policija je otkrila na njegovom računaru listu od 56 drugih ljudi, koje je izabro kao žrtve u budućnosti. Na sudu, on je tvrdio da je bio u lovu na vještice uz podršku švedske službe bezbjednosti.

"Ja sam Božiji sudija. Pokazaću prstom i reći ko je kriv", rekao je on.

Inače, 2015. godine osuđen je na četiri mjeseca zatvora zbog napada na bivšu ženu i njihovog sina. On je okrivio ženu za "slanje" dijabetesa i pobačaja kod rođaka kroz kontrolu uma.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

korni

14.09.2016 20:19

Sad su ludaci a dok je crkva ubijala vjestice to je bilo sasvim normalno.I da vjestice postoje,zar ne vijernici.

ODGOVORITE
Name

Nije on Svedjanin

14.09.2016 22:24

On se zove MOHAMMAD Kazim Popal i drzavljanin je Afganistana bas citam optuznicu s punim imenom i prezimenom te imena ljudi koje on optuzuje za sejtanluk. Na zalost, u populaciji s Bliskog Istoka ima vise od prosjeka mentalnih bolesnika. Razlog je rat, ali vise od rata brakovi vrlo bliskih krvnih srodnika stotinama i hiljadama godina unazad. Ima tog i u Bosni ne samo sad nego i prije ali o tome se sapatom pricalo da ne bi ko 'hatorio'. Ima bolesnih Svedjana medjutim kod njih je ljutnja vise individualna i nije planirana. Oni ne pisu pamflete kao taj Afganistanac.

ODGOVORITE
Name

Na listi

14.09.2016 22:52

Sad citam listu- neko od Svedjana je to objavio na Internetu- orginal papiri iz tuziteljstva.Na listi su Afganistanci i Srbi. On je zivo od 10 minuta hoda od mog stana. Srbe mu je neko pokazivao jer on nije imao doticaj sa Srbima. U istrazi se pominje Ermin Sadikovic kao prijatelj Muhameda. Moguce da mu je on pokazivao Srbe ne znajuci da je covjek lud. Zalosno. Ja nisam na listi, ali sad vidim zasto ovolike mjera zastite oko mene.

ODGOVORITE
Name

Policajac

14.09.2016 23:14

Ermin je policajac- sad citam to u dokumentu. Malo sam pospana da citam sve, ali mora biti neko iz Bosne ko mu je sve te Srbe popisao.

ODGOVORITE