Video: Raspad BiH - Teletović odstranjen, Nurkić na ivici!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine potpuno se raspala, nisu problem toliko porazi, koliko haotičan odnos na relaciji igrači, trener, Savez.

Košarka 14.09.2016 | 13:45
Video: Raspad BiH - Teletović odstranjen, Nurkić na ivici!
Sve je počelo sukobom kapitena Mirze Teletovića i mladog Džanana Muse u porazu od Rusije u Tuzli, koji verovatno znači izostanak sa Evrobasketa.

Teletović je verbalno napao mladog saigrača koji je burno reagovao posle nekoliko oštrih startova Rusa, i to je pokrenulo lavinu.

Kapiten je javno istakao da je burno reagovao i da je samo želeo da pomogne Musi, ali da nije uspeo da se iskontroliše nakon što mu je on nešto dobacio.

Usput je "potkačio" selektora Damira Mulaomerovića da ne zna da kontroliše situaciju u timu i da donosi odluke kako se ne bi zamerio čelnicima Saveza, koje je s druge strane optužio da nisu uz tim i da zbog njih ne igraju brojni važni igrači.



Teletoviću, koga je dvorana Mejdan izviždala zbog sukoba sa Musom je čak na Fejsbuku prećeno smrću, a selektor ga je odstranio iz tima pred poslednji meč sa Švedskoj na severu Evrope.

"Još četiri dana sam selektor i ne trebaš mi više", poručio je Mulaomerović kapitenu BiH optuživši ga za nepoštivanje discipline.

Teletović je na to reagovao izjavom da dok je on 13 godina reprezentativac BiH, Mulaomerović je igrao za Hrvatsku, a na FB je objavio zajednički snimak pomirenja sa Musom.

"Prišao sam kapitenu i rekao da je trebalo da me zaštiti u situaciji pre i da nije trebalo da traži moju izmenu jer sam znao šta radim. Pogodilo me to u tom trenutku. Psovke nije bilo. Kažem opet - nikad se kapitenu tako ne bih obratio. Sve nakon toga je nešto što se nije trebalo dogoditi. Složni smo obojica da je došlo do nesporazuma. Još jednom bih naglasio da se kapiten Teletović ponio sportski i lično mi se izvinio, ali nakon uvida da psovka nije postojala to sam učinio i ja. To je ljudski i sportski. Drago mi je da smo obojica prihvatili izvinjenje. U jednom smo složni: domovina je iznad svih. Kapiten zbog svog gesta ima moje poštovanje. I ovim bih zaključio svaku dalju diskusiju na ovu temu", rekao je Musa.



Međutim, atmosfera je potpuno uništena, Teletović sigurno neće igrati u Švedskoj, a na granici napuštanja nacionalnog tima je i druga NBA zvezda Jusuf Nurkić. Osim što su ga navijači i trener kritikovali zbog slabog zalaganja u odbrani protiv Rusa, njega su pogodile i kritike što je u Švedsku potovao samostalno u odnosu na ekipu.

"Bio sam povređen – kažu, ne želi da igra, izmislio povredu, ne valja. Dođem da igram, ne valja. Dajem sve od sebe, opet ne valja. Kako god okreneš, ne valja. Da li vam i zašto baš toliko smetam? Međutim, uz ove momke sam do kraja, a nakon svega što ste mi priredili, o daljoj reprezentativnoj karijeri ću dobro razmisliti, lažovi i primitivci! I još nešto, o tome kada i kako se putuje, ne odlučujem ja, nego Savez i stručni štab. Da želeo da se odvojim od ekipe, ne bih ni dolazio", poručio je Nurkić koji je u Skandinaviju putovao posebnim letom zbog manjka avionskih karata.

BiH u sredu gostuje Švedskoj u poslednjem kolu Grupe C kvalifikacija za Evrobasket. "Zmajevi" moraju da pobede i nadaju se porazima nekih od ekipa Ukrajine, Islanda, Velike Britanije, Estonije, Gruzije i Nemačke koje su im konkurenti u borbi za četiri mesta rezervisana za najbolje drugoplasirane ekipe.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar