Видео: Распад БиХ - Телетовић одстрањен, Нуркић на ивици!

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине потпуно се распала, нису проблем толико порази, колико хаотичан однос на релацији играчи, тренер, Савез.

Кошарка 14.09.2016 | 13:45
Видео: Распад БиХ - Телетовић одстрањен, Нуркић на ивици!
Све је почело сукобом капитена Мирзе Телетовића и младог Џанана Мусе у поразу од Русије у Тузли, који вероватно значи изостанак са Евробаскета.

Телетовић је вербално напао младог саиграча који је бурно реаговао после неколико оштрих стартова Руса, и то је покренуло лавину.

Капитен је јавно истакао да је бурно реаговао и да је само желео да помогне Муси, али да није успео да се исконтролише након што му је он нешто добацио.

Успут је "поткачио" селектора Дамира Мулаомеровића да не зна да контролише ситуацију у тиму и да доноси одлуке како се не би замерио челницима Савеза, које је с друге стране оптужио да нису уз тим и да због њих не играју бројни важни играчи.



Телетовићу, кога је дворана Мејдан извиждала због сукоба са Мусом је чак на Фејсбуку прећено смрћу, а селектор га је одстранио из тима пред последњи меч са Шведској на северу Европе.

"Још четири дана сам селектор и не требаш ми више", поручио је Мулаомеровић капитену БиХ оптуживши га за непоштивање дисциплине.

Телетовић је на то реаговао изјавом да док је он 13 година репрезентативац БиХ, Мулаомеровић је играо за Хрватску, а на ФБ је објавио заједнички снимак помирења са Мусом.

"Пришао сам капитену и рекао да је требало да ме заштити у ситуацији пре и да није требало да тражи моју измену јер сам знао шта радим. Погодило ме то у том тренутку. Псовке није било. Кажем опет - никад се капитену тако не бих обратио. Све након тога је нешто што се није требало догодити. Сложни смо обојица да је дошло до неспоразума. Још једном бих нагласио да се капитен Телетовић понио спортски и лично ми се извинио, али након увида да псовка није постојала то сам учинио и ја. То је људски и спортски. Драго ми је да смо обојица прихватили извињење. У једном смо сложни: домовина је изнад свих. Капитен због свог геста има моје поштовање. И овим бих закључио сваку даљу дискусију на ову тему", рекао је Муса.



Међутим, атмосфера је потпуно уништена, Телетовић сигурно неће играти у Шведској, а на граници напуштања националног тима је и друга НБА звезда Јусуф Нуркић. Осим што су га навијачи и тренер критиковали због слабог залагања у одбрани против Руса, њега су погодиле и критике што је у Шведску потовао самостално у односу на екипу.

"Био сам повређен – кажу, не жели да игра, измислио повреду, не ваља. Дођем да играм, не ваља. Дајем све од себе, опет не ваља. Како год окренеш, не ваља. Да ли вам и зашто баш толико сметам? Међутим, уз ове момке сам до краја, а након свега што сте ми приредили, о даљој репрезентативној каријери ћу добро размислити, лажови и примитивци! И још нешто, о томе када и како се путује, не одлучујем ја, него Савез и стручни штаб. Да желео да се одвојим од екипе, не бих ни долазио", поручио је Нуркић који је у Скандинавију путовао посебним летом због мањка авионских карата.

БиХ у среду гостује Шведској у последњем колу Групе Ц квалификација за Евробаскет. "Змајеви" морају да победе и надају се поразима неких од екипа Украјине, Исланда, Велике Британије, Естоније, Грузије и Немачке које су им конкуренти у борби за четири места резервисана за најбоље другопласиране екипе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар