Video - Konačna odluka: Sudije oštetile Partizan, a pogurale Zvezdu!

Novak Simović i Milan Ilić na „hlađenju“!

Fudbal 12.09.2016 | 19:30
Video - Konačna odluka: Sudije oštetile Partizan, a pogurale Zvezdu!
Jedan dosuđen penal - ispostaviće se pogrešno - i jedan nedosuđen - takođe, pogrešno, koštali su dvojicu istaknutih arbitara „pada“ na utakmicama Superlige. Članovi Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije odlučili su, posle dve sedmice čekanja, da su Milan Ilići Novak Simović loše obavili posao na susretima sedmog prvenstvenog kola. Prvi na duelu Novi Pazar - Crvena zvezda, drugi na susretu Partizan - Rad.

Zato ih očekuje pauza, što znači da neće biti delegirani za narednih nekoliko utakmica Superlige.

Podsetimo, Ilić je „pao“ zbog odluke da na meču Novi Pazar - Crvena zvezda dosudi jedanaesterac posle kontakta Darka Stanojevića i Gelora Kange, posle čega je gostijući tim postigao prvi gol, u pobedi 4:1.

Podsetite se tog detalja...



Sportski žurnal piše da je, u odnosu na informaciju plasiranu pre dva dana, da je arbitar iz Ćuprije dobio visoku ocenu, presudio „manjinski glas jednog od članova komisije, čiji je stav od starta bio jasan, da nije bilo razloga za jedanaesterac“.

Kao posledice te greške, Milana Ilića čeka pauza u delegiranju na superligaškim, pa će kao kaznu da vodi neke od mečeva nižeg ranga. Ceh će, takođe, platiti posmatrač suđenjaDejan Andrejić iz Kruševca, čija je ocena 8,4 preinačena.

Osim Milana Ilića, na „hlađenje“ će i Novak Simović. Reč je o sudiji iz Lovćenca, kome se na teret stavlja propust iz 32. minuta susreta Partizan - Rad (4:0), u kaznenom prostoru Građevinara, kad je - prema oceni Sudijske komisije - trebalo da pokaže na belu tačku posle kontakta Nikole Maraša i Leonarda da Silve Soze.

Podsetite se i te situacije...



Povodom aktuelnih dešavanja, koja su uzburkala strasti u srpskom fudbalu, u kratkoj poruci Sportskom žurnalu, oglasio se Milan Karadžić, predsednik Strukovne organizacije sudija FSS:

„Muka mi je od svega. Voleo bih da, svi zajedno, budemo samo normalni ljudi. Ništa više od toga“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar