Kitarovićeva sa telefonom na glasanje

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović fotografisana je kako koristi mobilni telefon na izbornom mjestu uprkos upozorenjima da to nije dozvoljeno.

Region 11.09.2016 | 17:20
Kitarovićeva sa telefonom na glasanje
“Državna izborna komisija je podsjetila birače da na biračkim mjestima ne smiju da koriste mobilne telefone, kao ni fotografisati glasačke listiće. Predsjednica to upozorenje, čini se, nije vidjela”, piše N1.

"Korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje glasačkih listića nije primjereno i u suprotnosti je sa opštim pravilima ponašanja na biračkom mjestu i pravilima izbornog postupka", objavio je DIP.

Hrvatska predsjednica je ipak, izvršavajući svoju građansku dužnost učinila upravo to što DIP smatra neprimerenim. Inače, ona je nakon glasanja na biračkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici, poručila da je bitno glasati jer su sljedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

"Očekujem veću izlaznost i pozivam građane da izađu na izbore jer je danas dan kad vi odlučujete. (…) Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli"; rekla je u izjavi novinarima nakon glasanja na koje je došla zajedno sa suprugom Jakovom.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Isto kao u Laktasima!

11.09.2016 15:24

Moras donijeti dokaz da si glasao za sektu! P.S. Posljie 12 se mijenjaju olovke za one sto lape!

ODGOVORITE