Video - Sukob Mirze i Muse iz drugog ugla: Ko je počeo?!

Mediji u Bosni i Hercegovini "bruje" o sukobu iskusnog Mirze Teletovića i mladog Džanana Muse.

Košarka 11.09.2016 | 19:15
Video - Sukob Mirze i Muse iz drugog ugla: Ko je počeo?!
Mediji u Bosni i Hercegovini "bruje" o sukobu iskusnog Mirze Teletovića i mladog Džanana Muse.

Reprezentacija ove zemlje je sinoć u Tuzli poražena od Rusije i sada ima samo teoretske šanse za plasman na Eurobasket 2017. godine (potrebna im je pobeda od oko 40 razlike protiv Švedske), ali iz ovog meča više će se pamtiti sukob dvojice saigrača.

Džanan Musa (17) je u toku meča više puta ušao u sukob sa protivničkim igračima, čak je u jednom trenutku krenuo i na ogromnog Timofeja Mozgova, a nakon "lakta" Sergeja Karasjova ostao je na parketu.

Sa druge strane nervozan je bio i Mirza Teletović(30) koji je u prvom poluvremenu "hvatao za vrat" svog saigrača Adina Vrapca - da bi bi to isto učinio i sa Džananom Musom nakon njihove kraće rasprave nakon što se košarkaš Cedevite pridigao sa parketa.

Pojavio se i drugi snimak tog sukoba, ali nije jasno zbog čega su ušli u raspravu.



Dvorana u Tuzli podržala je mlađeg, a nezadovoljan je bio i selektor Damir Mulaomerović.

"Nedopustivo je da kapiten ekipe tako reaguje. Nedopustiv je bio i deo odgovornosti koji je Nurkić pokazao. U svlačionici smo imali buran razgovor, kako bismo jedni drugima u lice rekli šta mislimo. Što se tiče nediscipline, u ovom trenutku ih niko, ne samo ja, ne može disciplnovati", poručio je on.

U medijima iz BiH pojavile su se i informacije da će Mirza Teletović sazvati konferenciju na kojoj će saopštiti da se povlači iz reprezentacije, a svoju poruku, ali preko Facebooka, poslao je i Jusuf Nurkić.

"Nismo uspeli, bolji tim je pobedio. I gubimo i pobeđujemo kao kolektiv, ali prihvatam svoj deo odgovornosti. Problem je u meni i to će se rešiti, izvinjavam se svima koje sam izneverio, a publici u Mejdanu se zahvaljujem na podršci, oni nas nisu izneverili. Znam da ljudi ovdje razumeju košarku i znam da im je sve jasno", napisao je on

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar