Video: Teletović rasplakao Musu! Selektor ga osudio!

Kapiten reprezentacije BiH Mirza Teletović nije se ponio kapitenski. Damir Mulaomerović "opleo" po Teletoviću i Nurkiću.

Košarka 11.09.2016 | 11:15
Video: Teletović rasplakao Musu! Selektor ga osudio!
Poraz reprezentacije Bosne i Hercegovine u senci zaista mučnih scena. "A" selekcija Rusije slavila je u Tuzli, odakle su ružne slike otputovale u region i svet.

U finišu utakmice, kada je postalo jasno da će Rusi slaviti, Sergej Karasjov udario je veliku nadu BiH Džanana Musu, koji je na udarac reagovao burno, pokušavši da se obračuna sa protivnikom.

U svađu se brzo umešao kapiten selekcije BiH Mirza Teletović, prišavši da smiri situaciju, ali je njegov prilazak izazvao je još jednu burnu reakciju mladog Muse, posle čega je NBA košarkaš nasrnuo na mlađeg saigrača.

Musa je potom u suzama otišao u svlačionicu, a deo navijača počeo je i da vređa i psuje Teletovića.

Veći incident u Tuzli sprečili su Nemanja Gordić i Milan Milošević.

U finišu izgubljenje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rusije, kapiten repezentacije Bih Mirza Teletović, ponio se u najmanju ruku ružno prema najvećoj nadi Bh košarke Džananu Musi.

Mirza je na centru nešto dobacio Musi i čini se krenuo i fizički da se OBRAČUNA  sa najmlađim u Bh timu.

Selektor reprezentacije Damir Mulaomerović, koji očigledno nema autoritet da može bilo šta reći Teletoviću, koji je igrao neku svoju privatnu utakmicu, je zatražio tajm aut da smiri situaciju.

Musa je tajm završio plačući. Publika je ipak bila na njegovoj strani prozivajući Teletovića, koji je karijeru počeo upravo u Tuzli u Mejdanu, a davali su podršku mladom košarkašu.



Damir Mulaomerović "opleo" po Teletoviću i Nurkiću.

Košarkaška reprezentacija BiH se raspala u Tuzli. Kad se pobjeđuje kao što je bilo na jedvite jade protiv Švedske neke negativnosti se i sakriju, kao naprimjer da u ekipi Nurkić u jednom momentu igra plejmekera, da Vrabac šutira, da Teletović radi šta hoće, dok ostali nijemo gledaju.

Naravno u tim situacijama se vidi koliki autoritet ima selektor. Možete zamisliti slične situacije kod Đorđevića, Obradovića, Vujoševića.......

E onda je u Tuzlu došla ozbiljna reprezentacija Rusije u kojoj se zna šta ko radi i savladala je BiH iako je u prvom poluvremenu imala i 16 poena minusa. Na drugoj strani Nurkić i Teletović su ispalili beezbroj nerezonskih šuteva, a to protiv Rusije ne prolazi.

I onda kad je već bio evidentan poraz kapiten Mirza Teletović na centru igrališta napada mladog Džanana Musu.

Damir Mulaomerović naravno ne može i ne želi da opravda ponašanje NBA zvijezde.

" Frustracija je izašla na vidjelo. Mislim da kapiten to što je napravio je nedopustivo. Nurkić je pokazao dosta neodgovornosti, posebno u odbrani. Imali smo buran razgovor u svlačionici, jer smo željeli da svi kažemo u lice. Riješilo se sve razgovorom ",rekao je Mulaomerović.

Novinari su u ovim situacijama jedni od najvećih krivaca. Manevar kome su pribjegli mnogi prije, a vjerujemo i poslije Mulaomerovića.

"Velika hajka je na mene, posebno od sarajevskih novinara. Velika negativa je oko ekipe. Niko neće da kaže ništa pozitivno. Nisam ja problem, ako ne uspijemo, ja ću prvi otići. Neke stvari koje su se dešavale, preuzimam ja odgovornost", kaže Mulaomerović, koji je rođen u BiH, ali je igrao za Hrvatsku.

Ostalo je još gostovanje u Švedskoj. Pitanje je ko će ići od igrača tamo ?!

"Imamo još jednu kartu u Švedskoj. Ko je spreman igrati, igraće. Ko neće ne mora",istakao je Mulaomerović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar