Nenad Bjeković pred izbore: POKRAŠĆE NAS, zato nam treba Vučić!

Uprava još jednom pokušava da izigra pravdu i ostane u foteljama Partizana manipulišući zakazanom Skupštinom kluba, upozorava za “Blic” Nenad Bjeković.

Fudbal 11.09.2016 | 23:00
Nenad Bjeković pred izbore: POKRAŠĆE NAS, zato nam treba Vučić!
Skupština Partizana trebalo bi da se održi 14. septembra. Kandidat opozicije za predsednika FK Partizan Bjeković dodaje da sadašnje rukovodstvo jedino koristeći se zakulisnim radnjama i nameštanjem može da dobije većinu na Skupštini.

Kako kaže, nekoliko meseci upozorava da uprava dok ne bude “sve izmešala i dok ne bude namakla većinu koju trenutno nema, neće stati”.

- Oni su sada opet u panici da zadrže fotelje. Mogu da ostanu u klubu samo na nedemokratski način. Najnoviji scenario, posle dve sednice Skupštine za koje su takođe nastojali da se odlože je da zasedanje bude zatvoreno. Da ne može da uđe nijedan novinar, osim njihovog, klupskog. Ovog puta nastoje da isključe javnost, a u tom slučaju isto je da za njih bude 23 glasa, biće kao da je 33. Oni nameštaju ovu skupštinu - ističe Bjeković.

Naš sagovornik kaže da nikada nije ni pomislio da se u Partizan vrati na nepošten način.

- Kao što mi kruna sa glave neće pasti ako se ne vratim u Partizan, tako je neću staviti ni ako se vratim. Ja Partizan volim, ali ovo što se događa, niti je časno, niti ima veze sa sportom, niti mogu da razumem toliku potrebu da se ostane u foteljama čak i po cenu da se Partizan uništi - kaže Bjeković.

Nekadašnji fudbalski as za čiji je povratak na čelo kluba 95 odsto bivših igrača Partizana, kaže da je situacija takva da država mora da se uključi.

- Situacija koju nameće uprava je takva da problem nije rešiv bez uključenja autoriteta koji predstavlja državu, a to je premijer Aleksandar Vučić. Partizan je institucija, srpski gigant i bilo bi značajno ako bi svojim autoritetom premijer posredovao da se sednica Skupštine održi u prostorijama Fudbalskog saveza. Transparentnost, provera ovlašćenja za delegate i Fudbalski savez Srbije su garant fer utakmice za novo rukovodstvo. Ko pobedi, ali u demokratskim uslovima neka nadalje upravlja klubom i niko mu to neće i ne može da ospori - poručio je Nenad Bjeković.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar