Kraj suđenja Ratku Mladiću 15. decembra

Sudsko veće Haškog tribunala u postupku protiv Ratka Mladića naložilo je danas tužilaštvu i odbrani da pisane završne podneske sudu dostave do 25. oktobra, dok je usmeno izlaganje završnih reči predvidelo za decembar.

Svijet 09.09.2016 | 22:30
Kraj suđenja Ratku Mladiću 15. decembra
Izlaganje završnih reči Haškog tužilaštva zakazano je od 5. do 7. decembra, a Mladićeve odbrane za 9, 12. i 13. decembar.

Tužilaštvo i odbrana će imati priliku da uzajamno repliciraju 15. decembra po sat i po vremena, čime će se okončati prvostepenosuđenje.

Nakon toga sudsko veće sudije Alfonsa Orija povućiće se na većanje i glasanje, pa bi prvostepena presuda Mladiću mogla da se očekuje iduće godine.

Dokazni postupak odbrane Mladića okončan je odlukom veća 16. avgusta, iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svedoka.

Odbrana Ratka Mladića tražila je i da se završne reči u tom slučaju održe u februaru 2017, a da rok za podnošenje pisanih završnih podnesaka bude 12. januar 2017. godine.

Mladić se optužnicom tereti za navodni genocid i zločine protiv čovečnosti nad Bošnjacima i Hrvatima u ratu u BiH.

Uhapšen je nakon 12 godina skrivanja u selu Lazarevo kod Zrenjanina, 26. maja 2011. godine, a posle nedelju dana je izručen Haškom tribunalu, od kada se nalazi u pritvoru.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar