Крај суђења Ратку Младићу 15. децембра

Судско веће Хашког трибунала у поступку против Ратка Младића наложило је данас тужилаштву и одбрани да писане завршне поднеске суду доставе до 25. октобра, док је усмено излагање завршних речи предвидело за децембар.

Свијет 09.09.2016 | 22:30
Крај суђења Ратку Младићу 15. децембра
Излагање завршних речи Хашког тужилаштва заказано је од 5. до 7. децембра, а Младићеве одбране за 9, 12. и 13. децембар.

Тужилаштво и одбрана ће имати прилику да узајамно реплицирају 15. децембра по сат и по времена, чиме ће се окончати првостепеносуђење.

Након тога судско веће судије Алфонса Орија повућиће се на већање и гласање, па би првостепена пресуда Младићу могла да се очекује идуће године.

Доказни поступак одбране Младића окончан је одлуком већа 16. августа, иако су се браниоци томе противили, указујући да пред суд могу извести још тројицу сведока.

Одбрана Ратка Младића тражила је и да се завршне речи у том случају одрже у фебруару 2017, а да рок за подношење писаних завршних поднесака буде 12. јануар 2017. године.

Младић се оптужницом терети за наводни геноцид и злочине против човечности над Бошњацима и Хрватима у рату у БиХ.

Ухапшен је након 12 година скривања у селу Лазарево код Зрењанина, 26. маја 2011. године, а после недељу дана је изручен Хашком трибуналу, од када се налази у притвору.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар