Borenović: Srbija promoter stabilnosti

Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa predsednikom Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislavom Borenovićem o evropskim integracijama i regionalnim pitanjima.

Republika Srpska 09.09.2016 | 11:17
Borenović: Srbija promoter stabilnosti
Joksimović je istakla da se regonalna pitanja nalaze visoko na listi prioriteta spoljne politike Srbije, što je i jasno pokazano u prethodnom periodu, kroz aktivno angažovanje Vlade Srbije po pitanju unapređenja odnosa u regionu, kao i njegove stabilnosti, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Govoreći o odnosima Srbije i BiH, Joksimović je istakla da Vlada Srbije sarađuje sa svim akterima političkog delovanja u BiH i Republici Srpskoj, jer je to u opštem interesu naših građana.

Borenović je pohvalio aktivnosti Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića na unapređenju odnosa u regionu, ocenivši da je Srbija pokazala svojim delima, doslednošću i jasnim porukama, da je promoter stabilnosti na Balkanu.

On je izrazio je očekivanje da će dosadašnja dobra saradnja između parlamenata Srbije i Republike Srpske, a posebno saradnja između nadležnih odbora koji se bave procesom evropskih integracija, biti nastavljena i u budućnosti.

Borenović je istakao da je BiH ispunila sve preduslove da u 2017. godini dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su se složili da je proces evropskih integracija i regionalne saradnje od ključne važnosti za stabilnost i napredak regiona, i istakli važnost stalnog unapređivanja međuinstitucionalne saradnje na svim nivoima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

topla voda

09.09.2016 09:48

eto...otkrio si toplu vodu. samo slijepac ne vidi da Srbija preko ledja Srpskog naroda u RS pokusava da "ubere" koji poen kod EU u saradnji sa vladajucom klikom u RS tj. Dodikom & Co naprave problem pa ga oni kako "mirotvorci" rjesavaju istovremeno misleci da su EU politicari glupi. isto tako Srbija i njen politicki vrh nastoji ( i u tome uspijeva) da Srbima u RS "ogadi " plasirajuci im pricu kako EU protiv Srba i protiv RS....kako bi sebi i svojim gradjanima omogucili laksi i brzi ulazak u tu istu omrazenu zajednicu...

ODGOVORITE
Name

Srbo

09.09.2016 10:18

Kakvoj crnoj EU.Narod ne zeli u EU narod zeli u savez sa Rusijom i Rusku Evrozazijsku uniju. Treba odmah prekinuti put ka EU i pitati narod na referendumu i uSrbiji i RS kojim putem da ide..

ODGOVORITE
Name

CEKAONICA

09.09.2016 10:38

Jest Borenovicu, ali zato super upravlja sa satelitima u RS. i Kosovu, pa u slucaju nekih incidenata na Balkanu zna se ko je kriv R.Srpska ili oni napusteni Srbi na Kosovu Gos. Borenovicu R.Srpska moze napredovati mnogo brze << ali kao satelit R.Srbije samo stoji i ceka nesto

ODGOVORITE
Name

Svoje

09.09.2016 10:54

Srbija ima dovoljno svojih problema i samo igra stabilnost u regionu ako budu cuvali ko u hrvatskoj na Kosovu jadna je njihova stabilnost

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

09.09.2016 12:54

BOZE Gospode? Danasnja SRBija je najveca sila na Balkanu, a kada se neprijatelji SRBa ujedine bice kao Svabama za vreme Prvog svjetskog rata koji su bjezeci iz SRBije kukajuci pitali "kazuj strina gde je Drina!"

ODGOVORITE