Бореновић: Србија промотер стабилности

Министарка без портфеља у Влади Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са председником Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске Браниславом Бореновићем о европским интеграцијама и регионалним питањима.

Република Српска 09.09.2016 | 11:17
Бореновић: Србија промотер стабилности
Јоксимовић је истакла да се регонална питања налазе високо на листи приоритета спољне политике Србије, што је и јасно показано у претходном периоду, кроз активно ангажовање Владе Србије по питању унапређења односа у региону, као и његове стабилности, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Говорећи о односима Србије и БиХ, Јоксимовић је истакла да Влада Србије сарађује са свим актерима политичког деловања у БиХ и Републици Српској, јер је то у општем интересу наших грађана.

Бореновић је похвалио активности Владе Србије и премијера Александра Вучића на унапређењу односа у региону, оценивши да је Србија показала својим делима, доследношћу и јасним порукама, да је промотер стабилности на Балкану.

Он је изразио је очекивање да ће досадашња добра сарадња између парламената Србије и Републике Српске, а посебно сарадња између надлежних одбора који се баве процесом европских интеграција, бити настављена и у будућности.

Бореновић је истакао да је БиХ испунила све предуслове да у 2017. години добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

Саговорници су се сложили да је процес европских интеграција и регионалне сарадње од кључне важности за стабилност и напредак региона, и истакли важност сталног унапређивања међуинституционалне сарадње на свим нивоима.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

топла вода

09.09.2016 09:48

ето...открио си топлу воду. само слијепац не види да Србија преко ледја Српског народа у РС покусава да "убере" који поен код ЕУ у сарадњи са владајуцом кликом у РС тј. Додиком & Цо направе проблем па га они како "миротворци" рјесавају истовремено мислеци да су ЕУ политицари глупи. исто тако Србија и њен политицки врх настоји ( и у томе успијева) да Србима у РС "огади " пласирајуци им прицу како ЕУ против Срба и против РС....како би себи и својим градјанима омогуцили лакси и брзи улазак у ту исту омразену заједницу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

09.09.2016 10:18

Каквој црној ЕУ.Народ не зели у ЕУ народ зели у савез са Русијом и Руску Еврозазијску унију. Треба одмах прекинути пут ка ЕУ и питати народ на референдуму и уСрбији и РС којим путем да иде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕКАОНИЦА

09.09.2016 10:38

Јест Бореновицу, али зато супер управља са сателитима у РС. и Косову, па у слуцају неких инцидената на Балкану зна се ко је крив Р.Српска или они напустени Срби на Косову Гос. Бореновицу Р.Српска мозе напредовати много брзе << али као сателит Р.Србије само стоји и цека несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Своје

09.09.2016 10:54

Србија има довољно својих проблема и само игра стабилност у региону ако буду цували ко у хрватској на Косову јадна је њихова стабилност

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

09.09.2016 12:54

БОЗЕ Господе? Данасња СРБија је највеца сила на Балкану, а када се непријатељи СРБа уједине бице као Свабама за време Првог свјетског рата који су бјезеци из СРБије кукајуци питали "казуј стрина где је Дрина!"

ОДГОВОРИТЕ