Ko se najviše obradovao crvenom kartonu Kjelinija?!

Zglobovi jednog napadača!!! Tako kaže Alvaro Morata pred derbi kvalifikacija Italija - Španija.

Fudbal 09.09.2016 | 11:30
Ko se najviše obradovao crvenom kartonu Kjelinija?!
Za dve godine u Torinu izgradili su prijateljski odnos. Samo, teren ne priznaje emocije, pa se Alvaro Morata pošteno i dečački iskreno obradovao isključenju Đorđa Kjelinija u Izraelu, na početku kvalifikacija za plasman na Mundijal u Rusiji.

Razlog: štoper Juventusa će zbog crvenog kartona zarađenog u Haifi sigurno propustiti duel Azura i reprezentacije Španije u drugom kolu Grupe G, 6. oktobra.

„Da budem iskren, kad se utakmica završila i kad sam ušao u svlačionicu posle našeg susreta sa Linheštajnom, kada sam video da je Kjelini zaradio crveni karton osetio sam - zadovoljstvo“, priznaje Morata.

Obrazložio je ono što svi znaju: izbegao jer „batine“ u režiji doskorašnjeg saigrača u crno-belom.

„Kad sam odlazio iz Juventusa, pretio mi je da ću zapamtiti meč u Torinu u kvalifikacijama. Želim sve najbolje Đorđu, veoma sam mu zahvalan za sve što je učinio za mene, ali iskreno vam kažem, moji zglobovi su veoma zahvalni što je Kjelini isključen protiv Izraela i što neće igrati protiv nas“.

Činjenica da se naredni susret kvalifikacija za Rusiju 2018. igra u Torinu posebno radujeAlvara Moratu.

„Za mene će to biti specijalan meč, jedva čekam da opet zaigram na „Juventus areni“. To su sportski razlozi, a posle onoga što se krajem juna desilo u Francuskoj imam i sportske razloge. Osećam veliku želju za osvetom, zbog toga što su nas Italijani eliminisali sa EP-a“.

Španski reprezentativac se ovog leta vratio u Madrid u transferu vrednom 30.000.000 evra. Na početku i igra, ali samo zbog toga što su Kristijano Ronaldo i Karim Benzema povređeni. Kad se vrate, realno je očekivati da se Morata vrati na klupu.

„Ne znam, Ronaldo, Bejl i Benzema su među trojicom najboljih napadača sveta, ali ja se ne predajem. Pokušaću da se nametnem, daću sve od sebe da trenueru Zinedinu Zidanu otežam izbor oko sastava tima“, optimista je Alvaro Morata.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar