Filipinski predsjednik poručio islamistima: Poješću vas žive!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je da će lično rastrgnuti i pojesti islamske militante pokreta Abu Sajaf, koji su nedavno izveli teroristički napad u njegovom rodnom mestu.

Svijet 07.09.2016 | 07:45
Filipinski predsjednik poručio islamistima: Poješću vas žive!
"Platićete. Kada dođe vreme, poješću vas pred narodom", poručio je Duterte Filipincima iz Laosa, gde prisustvuje regiionalnom samitu.

"Ako me razbesnite, pojesću vas žive, sirove", dodao je on, preneo je AFP.

Filipinski predsednik, poznat po vređanju svojih kritičara, pokrenuo je britalni rat protiv kriminala u zemlji, u kojem je skoro 3.000 ljudi ubijeno od kako je 30. juna došao na položaj.

Duterteovi pomoćnici često apeluju na novinare da njegove komentare ne shvataju doslovno, jer on koristi grub narodni jezik.

Militanti Abu Sajafa su prošlog meseca ubili 15 vojnika, a na teret im se stavlja bombaški napad izveden prošle nedelje u Duterteovom njegovom rodnom gradu Maasinu, u kome je poginulo 14 ljudi.

"Rasporiću vam utrobu. Dajte mi sirće i so i poješću vas. Ne šalim se", rekao je on.

Abu Sajaf je mala grupacija islamskih terorista koja deluje u zabačenim južnim ostrvima Filipina, zemlje koja je uglavnom katolička.

Dosad su najviše pažnje na sebe skretali otmicama stranih državljana za čije su oslobađanje tražili visok otkup.Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mrki

07.09.2016 12:24

Izgleda da ce da ih jede bez hljeba!

ODGOVORITE
Name

Kobac

07.09.2016 15:46

Mogao bi ti u HAGU da završiš

ODGOVORITE