USO: Predaja Conge - Nole u 1/2-finalu!

Novak dobio dva seta, Conga predao četvrtfinale! Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena, nastavio da "uništava karijeru" Žo-Vilfridu Congi i po ko zna koji put razočarao Matsa Vilandera.

Tenis 07.09.2016 | 04:34
USO: Predaja Conge - Nole u 1/2-finalu!
Đoković je prošao među četiri najbolja na poslednjem Grend slemu, pošto mu je Francuz predao pri vođstvu 2-0 u setovima – 6:3, 6:2.

Ovo je treća predaja Novakovih protivnika u Njujorku – prvo je prošao bez borbe protiv Jiržija Veselog, onda mu je Mihail južni predao treće kolo u prvom kolu, pre nego što je Conga izdržao dva seta.

Momak iz Le Mana je jednom prilikom rekao da mu je Đoković uništio karijeru, sa istim scenarijom nastavilo se i u ovom susretu, posle čega su se nastavili problemi sa povredom levog kolena.

Međutim, do tog trenutka Srbin je igrao fantastično – izuzetno se kretao, dobio nekoliko neverovatnih poena i bio na pragu ubedljive pobede. Jedini znak nervoze imao je sredinom prvog seta kada je dozvolio ribrejk, ali je odmah oduzeo servis protivniku i od tada je meč bio jednosmerna ulica.

Tome svedoči i statistika, pošto je izgubio samo pet gemova, uprkos lošem procentu prvog servisa (58%), ali je zabeležio sedam vinera više (18:11) i čak 24 neiznuđene greške manje od Conge (12:36).

Nije bilo znakova povreda ručnog zgloba i lakta, ali jeste novog demantija izjava Matsa Vilandera, koji je u najavi susreta istakao da je Conga bliži trijumfu.

Novak će u borbi za finale igrati protiv Gaela Monfisa koji je deklasirao sunarodnika Luku Puja.

Tok meča:

Đoković je svojim servisom otvorio meč i počeo veoma agresivno. Koristio je svaku priliku da napadne, brzo došao do 40:0, kada je malo usporio. Napravio je dve greške, ali je onda dobro odservirao i poveo 1:0.

Na sličan način odgovorio je Francuz – tri projektila početnim udarcem, pre nego što je Novak nestvarnim volejom prekinuo seriju rivala. Ipak, novi servis za 1:1.

Dobio je gem sa 'nulom', potom i prvi poen na servis rivala nastavivši seriju i tada se činilo da može prvi put da ga ugrozi. To se nije desilo jer je Žo-Vilfrid vezao četiri servisa i izjednačio. Usledio je prvi problem za Srbina – 0:30, onda i jedna brejk šansa, ali se Novak izvukao. Odigrao je agresivno, spasao je, posle čega je sa dva servisa došao do 3:2.

Posle propuštene prilike Conga je odigrao jedan od najlošijih gemova u svom životu. Napravio je tri duple servis greške, jednu neiznuđenu iz bekhenda i poklonio brejk rivalu. Međutim, i Đoković je bio neshvatljivo stegnut.

Počeo je dvostrukom greškom iz servisa, a Francuz je agresivnom igrom izborio brejk priliku. Novak je imao dobijen poen kada je lagan volej zakucao u mrežu i vratio dobijeni poklon.

Tada je pokazao zašto je najbolji igrač planete – vratio je nekoliko 'bombi' iz servisa i došao do 15:40. Conga je neutralisao obe šanse, ali je onda usledila fenomenalna odbrana Srbina. Nova šansa koju koristi izuzetnom odbranom i pasingom pod noge.

Ovoga puta nije bilo problema, pa je Đoković dobio prvi set posle 36 minuta – 6:3.

Drugi set počeo je isto kao prvi, sigurnim gemovima na obe strane, iako su obojica bili nešto nervozniji nego što bi trebalo. U takvim situacijama kvalitetniji igrač ima prednost, što se pokazalo već u trećem gemu.

Đoković se konstantno suočavao sa snažnim servisima rivala, jurio prednost pri rezultatu 1:1 i dva puta sjajnim poenima izjednačavao. Bilo je primetno da se mnogo bolje kreće od Conge, a onda je odličnom defanzivom došao do brejk šanse. Ponovo je momak iz Le Mana pogodio servis, ali je usledio dobar ritern, još bolji forhend i greška Conge za brejk – 2:1.

Sada se nije ponovio scenario iz prvog seta, pošto je Novak dobio četiri laka poena i potvrdio stečenu prednost (3:1).

Nastavio je prvi reket planete da leti po terenu, novim poenom najavio dupli brejk, ali ga ovoga puta nije bilo. Conga je nekako uspeo da smanji na 3:2 i spreči brz gubitak drugog seta.

Međutim, samo je odložio neizbežno pošto je već u sledećem servis gemu poklekao – prvo je Novak sigurno došao do 4:2, a onda i oduševio publiku sa nekoliko fantastičnih udaraca. Posebno impresivan bio je lob iz trka za 0:30, posle kojeg je dobio ovacije čitavog stadiona.

Propustio je dve brejk lopte, treća je bila sreća za 5:2. Tada je Žo-Vilfrid zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bola u levom kolenu, dobio je bandažu, vratio se na teren i izgubio set – 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

boris beker

07.09.2016 04:37

bravo nole majstore

ODGOVORITE
Name

LJILJAN

07.09.2016 06:54

NAJBOLJI SI ,KAPA DOLE MAJSTORE.vole tebe Sarajlije..kad covjek ostane na zemlji cvrsto,.ostane covjek..

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

07.09.2016 06:59

Baš umije, Bog ga stvorio za tenis. Sve je lijepo kompletirao, titule, porodicu ( slatku bebaru), baš sve. Što bi rekli, momčina za primjer.

ODGOVORITE