Video, SP - Baždarević: Samo da ovako nastavimo!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević priznao je da se malo plašio starta kavlifikacija za Mundijal, ali je ozbiljan pristup „zmajeva“ u dvoboju sa Estonijom (5:0) olakšao posao.

Fudbal 07.09.2016 | 11:30
Video, SP - Baždarević: Samo da ovako nastavimo!
BiH je u utorak uveče deklasirala Estonce na „Bilinom polju“ (5:0) pogocima Emira Spahića (dva), Edina Džeka, Vedada Ibiševića i Harisa Medunjanina u utakmici apsolutne dominacije „zmajeva“.

„Svi igrači su ozbiljno pristupili utakmici, dali smo golove kada je bilo najpotrebnije i pokazali našim protivnicima da im neće biti lako. Zadovoljan sam rezultatom, čestitam igračima na ubjedljivoj pobjedi“, izjavio je selektor BiH Mehmed Baždarević poslije meča za BHT 1.

Selektor „zmajeva“ je objasnio i zbog čega je zamijenio kapitena Džeku sa Milanom Đurićem u finišu utakmice.

„Edin je mnogo trčao i borio se. Razmišljao sam i da ga izvadim iz igre ranije, jer ga čekaju ozbiljne utakmice u Romi. Drago mi je zbog svih koji su učinili da imamo ovu pobjedu na početku kvalifikacija. Samo da ovako nastavimo. Proslavićemo ovaj trijumf, jer je ona bitna za sve što nas čeka ubuduće“, dodao je Baždarević.

U njegovom društvu u improvizanom studiju bio je i Edin Džeko, koji je pohvalio kompletan tim na odličnoj partiji.

„Jednom smo se opekli na početku kvalifikacija. Sada je bila druga priča. Svi smo znali koliko je ova utakmica bitna. Odigrali smo vrlo dobro, jer nije lako postići pet golova. Ovo je bio jedan pozitivan ulazak u kvalifikacije“, rekao je Džeko.

„Zmajevi“ će u sljedećem kolu gostovati u Belgiji u oktobarskom terminu.

„Sigurno da će ta utakmica biti teža, jer su oni favoriti u grupi. Imamo mjesec dana da se dobro pripremimo za taj meč“.



Izvor: mondo.ba

Foto: Klix

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sare

07.09.2016 10:08

Boli me uvo za islamiste!

ODGOVORITE
Name

Joja

07.09.2016 10:36

Pametan si.

Name

Logika

07.09.2016 14:39

Danijel Milicevic najveci islamista. :)

Name

Ado

07.09.2016 17:39

Mogo si ti malo milicevicu malo povuci

Name

Re.sare

07.09.2016 18:46

Pa to sto te boli stavi sebi u usta pa te nece boljeti

Name

Zenica

07.09.2016 11:17

Bravo momci !!!!Bravo,Edine,Ognjene,Miraleme,Harise,Danijele,Vedade,Toni,Seade,Mario,Ervine i ostali momci !!!! Idemo zajedno u nove pobjede !!!!

ODGOVORITE