Interovi veliki planovi: Novi ugovori za udarni trio!

Pored jačanja igračkog kadra tokom prelaznog roka, čelnici Nerazura žele da dodatno poprave atmosferu u timu.

Fudbal 07.09.2016 | 23:00
Interovi veliki planovi: Novi ugovori za udarni trio!
Nova uprava Intera, koju predstavlja kineska Suning grupa, odmah po dolasku u klub najavila je velike planove, a nakon sasvim solidno odrađenog prelaznog roka, nastavljeno je s njihovom daljom realizacijom.

Zamenik direktora Suning grupe Jang Jang najavio je da će Inter produžiti ugovore s trojicom možda i najvažnijih igrača u timu, a to su Mauro Ikardi, Marcelo Brozović i Gari Medel, koji će profitirati na finansijkom planu.

"Mi ćemo iskoristiti Interov brend u cilju oživljavanja kluba. Imamo mnogo interasa u sportu i želimo da uz pomoć kluba razvijemo fudbal u Kini, Aziji i širom sveta. Verujemo u dobre rezultate i u Ligi i u kupu, u prelaznom roku ste videli našu posvećenost, već imamo iskustva u fudbalskoj industruji i verujemo da ćemo moći da se suočimo sa izazovima. UEFA mehanizam je promenjen i verujemo da ćemo od toga imati koristi već u sezoni 2017/2018", kaže Jang Jang.

Mauro Ikardi će kao jedna od najvećih zvezda kluba i najbolje proći na finansijskom planu, pa će mu godišnja primanja biti 5.000.000 evra, potpisanje petogodišnji ugovor uz izlaznu klauzulu od 110.000.000 evra.

Marcelo Brozović bi dobio duplo manju platu, ali takođe i petogodišnji ugovr. Gari Medel ima ugovor do 2018. godine i počeo je pregovore oko potpisivanja novog, ali za sada nije poznato da li će i on parafirati petogodišnju saradnju, jer se radi o igraču koji ima 29 godina.

Inter je ovog leta najviše platio Žoaa Marija iz Sportinga (40.000.000 evra), a za ozbiljan novac su klupljeno i Gabigol (27.500.000), odnosno Antonio Kandreva (22.000.000 evra).

Novi trener Frank de Bur još uvek nije uspeo da složi kockice, pa su Nerazuri u prva dva kola italijanske Serije A osvojili samo jedan bod. Inter naredne nedelje gostuje Peskari od 20.45.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar