Prijetila bombom da spriječi vjenčanje

Čak pet godina zatvora prijeti jednoj ljubomornoj Čehinji koja ni nakon četiri godine nije uspjela da preboli rastanak od momka, toliko da je čak u očajničkom pokušaju da spriječi njegovo vjenčanje anonimno dojavila da je u opštini Hostine na sjeveru Češke podmetnuta bomba.

Svijet 05.09.2016 | 20:36
Prijetila bombom da spriječi vjenčanje
“Saslušanje 25-godišnje djevojke pokazalo je da je htjela iz bijesa da spriječi vjenčanje jer je mladoženja bio njen bivši momak od koga se rastala prije četiri godine”, kazala je za “Pravo” portparolka lokalne policije Šarka Plžova.

Djevojka je sada optužena za lažnu uzbunu i izazivanje panike za šta joj po češkim zakonima prijeti do pet godina zatvora.

Ljubomorna djevojka zvala je 25. juna dva puta sa mobilnog telefona opštinu da kaže da je kod matičara u sali za vjenčanja podmetnuta bomba koja će eksplodirati.

Vjenčanje njenog bivšeg odmah je prekinuto, policija i vatrogasci su hitno evakuisali iz zgrade 60 ljudi, ali pirotehničari sa specijalno obučenim psima nikakav eksploziv nijsu našli.

Očajnički potez te Čehinje bio je, međutim, uzaludan, zato što se njen bivši momak ipak vjenčao samo drugog dana i na drugom mjestu.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar