Susret sa veteranima je provokacija

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da je sastanak potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića sa veteranima takozvane Armije BiH održan u Banjaluci s ciljem dolijevanja "ulja na vatru" povodom referenduma o Danu Republike i stvaranja međunacionalnih tenzija.

Republika Srpska 01.09.2016 | 22:51
Susret sa veteranima je provokacija
"Ovaj sastanak nije bio spontan, već isključivo planski s ciljem dolijevanja 'ulja na vatru' na retoričku prepirku o referendumu o Danu Republike i stvaranja međunacionalnih tenzija", rekao je Mitrović Srni.

On kaže da Salkić nema potrebe da rješava pitanje veterana takozvane Armije BiH u Banjaluci, jer se boračko-invlidska pitanja rješavaju na entitetskom nivou, odnosno u ovom slučaju u Federaciji BiH (FBiH).

"Salkić ništa ovdje ne može njima pomoći, već samo da provocira. A ako je već želio pomoći, mogao je pitati svoje veterane šta je sa nestalim Srbima koji su zakopani u FBiH", rekao je Mitrović.

On ističe da bi u tom slučaju Salkić i veterani takozvane Armije BiH dali doprinos procesu traženja nestalih Srba u FBiH.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić razgovarao je juče u Banjaluci sa grupom veterana takozvane Armije BiH, a sastanku su prisustvovali potpredsjednik FBiH Meliha Mahmutbegović i federalni ministar boraca Salko Bukvarević.

Glavna tema sastanaka bili su povratak Bošnjaka u Republiku Srpsku i najavljeni referendum o Danu Republike.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

SAMO DOSTOJANSTVENO

01.09.2016 10:12

DOBRO JE DA SU MASKE PALE SAD SE LAKŠE MOŽE RAZGOVARATI O TEMI ILI ZAJEDNO RAVNOPRAVNO BEZ PREGLASAVANJA ILI DA SVAKO ZA SEBE PA KAKO BUDE .

ODGOVORITE
Name

ој додо додоле

01.09.2016 10:37

За све је крив пјевач (шаторски). Народ је крмак (свиња).

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

01.09.2016 10:53

Ajde Mitroviću i tebe je više dosta ...vodaš te "svoje"slijepce za sobom i samo služiš i izvršavaš šta ti Dodik kaže...ništa niste uradili 20 godina, sem što se sebe namirili...sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

TZVVRS

01.09.2016 11:40

U Mitrana u Mitrana glava zamotana, prepilo se prepilo se kod Dodika bana...

ODGOVORITE
Name

Izvor

01.09.2016 15:43

Takozvana SRNA

Name

Milorad

02.09.2016 00:09

Kakvi veterani armije bih u BL Kako nisam ranije za to saznao

ODGOVORITE