Video: U Monci se sprema "vruć doček" Verštapenu!

Mladi vozač Maks Verštapen na udaru starijih kolega zbog agresivne vožnje. Posebno je iznervirao Kimija Raikonena na stazi u Belgiji. "Ako tako nastavi ubiće nekog!", kaže Raikonen.

Ostali sportovi 01.09.2016 | 18:45
Video: U Monci se sprema "vruć doček" Verštapenu!
"Pre 20 godina neko bi ovog klinca obesio o drvo", izjavio je legendarni vozač Formule 1 Žak Vilnev posle trke za Veliku nagradu Belgije i vožnje Maksa Verštapena.

Ko je gledao trku u Belgiji na stazi Spa Frankoršan, mogao je da vidi beskompromisnog Verštapena, upravo onakvog na kakvog smo i navikli, ali se mnogima ta njega agresivna vožnja nije dopala.

Pogotovo Ferarijevom Kimiju Raikonenu, koji je u nekoliko navrata pokušavao da pređe mladog Holanđanina, a ovaj ga je izluđivao, vozio "ivici", ne dopuštajući veteranu da ga tek-tako "prešiša".

"Ovo je ludilo, potpuno besmisleno!", vikao je Raikonen u radio svom timu, nakon što ga je Verštapenova vožnja navekla da mu popusti koncetracija, pa je napravio grešku i umalo završio van staze.

"Ledeni Finac" ipak je potom uspeo da pređe Verštapena i zauzme devetu poziciju, a mladi vozač Red Bula je završio kao 11.

Ali, posle trke se nije toliko pričalo o pobedničkom triju (Niko Rozberg, Danijel Rikardo i Luis Hamilton), koliko o vožnji Verštapena, koga mnogi već sada upoređuju sa Ajrtonom Senom po načinu vožnje. Ili sa nekim potezima Mihaela Šumahera.

Posle trke čak je "poentirao" izjavom u vezi sa "čukanjem" na početku trke u kojem su učestvovali Ferarijevi bolidi (za Ferari voze Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen):

"Njih bi trebalo da bude sramota zbog toga s obzirom na iskustvo koje imaju, a ond ase žale na mene. Ne moraju da prave toliku dramu oko noga što se desilo posle toga u trci. Moraju da shvate da nisam srećan zato što su mi na samom početku iništili celu trku", rekao je 18-godišnji Holanđanin (koji je pre počeo da vozi u Formuli 1 nego što je položio vozački ispit za "normalna" kola).

Start trke i incident:



Iako su mnogi ljubitelji Formule 1 jedva čekali da vide nekog poput Verštapena, koji vozi bez kompromisa, simpatije rivalskih timova uopšte nisu na njegovoj strani. Posle trke u Belgiji, Raikonen je rekao da će "Verštapen, ako nastavi tako, ubiti nekoga".

Raikonena je posebno ljutilo to što je tokom trke i pokušaja da obiđe Verštapena, Holanđanin vozio po sred staze, a kada bi se pomerio, naglo bi se vratio i blokirao pokušaj Finca da ga obiđe.

Pogledajte:



"Da nisam tada zakočio, imali bismo žestok sudar sa ko zna kakvim posledicama. A takav sudar će se desiti pre ili kasnije ako on nešto ne promeni u vožnji. Nemam ja ništa protiv dobre, 'tvrde' vožnje, ali ovo nije bilo korektno. Možda takav sudar i ne bi bio loš da pojdini shvate, ali nadam se da se to neće desiti da neko ne bi nastradao. Niko ne želi da vidi bilo koga povređenog", rekao je Raikonen.

Za razliku od besnog Finca, drugi vozač Ferarija Sebastijan Fetel je nešto blaži u kritici Verštapena, naklonjeniji mu je.

"Nas dvojica smo dobri, sviđa mi se on, agresivan je, mislim da mu je to najveća snaga, ali u određenim elementima vožnje, pogotovo kočenje, mislim da nije korektan. Nadam se da će vremenom to shvatiti", rekao je Fetel.

Verštapen je čak dobio i blage kritike od svog šefa, Kristijana Hornera iz Red Bula, koji je rekao da je njegova vožnja u pojedinim krugovima "prelazila granicu".

Toto Volf, šef Mercedesa, koji je svojevremeno pokušao da angažuje Verštapena, rekao je da ga njegova vožnja mnogo podseća na Seninu, ali i da je vrlo opasna.

"On je pravo osveženje (u Formuli 1). Mlad je, ulazi u trke bez straha, bez respekta, voli da se 'lakta'. A ja to volim. Ali, isto tako je opasan i bojim se da bi jednog dana, ne daj bože, moglo kobno da se završi po nekoga", kaže Volf.

Naredna trka Formule 1 biće vožena u Monci (4. septembar), a poznato je šta ta staza znači Ferariju. A nema sumnje i da će Verštapen imati "vruć doček" u Italiji.

Do kraja šampionata ostalo je još osam trka.

- POREDAK VOZAČA -

1) Luis Hamilton (Mercedes) 232 boda
2) Niko Rozberg (Mercedes) 223
3) Danijel Rikardo (Red Bul) 151
4) Sebastijan Fetel (Ferari) 128
5) KImi Raikonen (Ferari) 124
6) Maks Verštapen (Red Bul) 115

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar