ON postaje najskuplji u istoriji Čempionšipa?!

Urugvajac Abel Erandez na pragu megatransfera u Aston Vilu teškog 24.000.000 evra!

Fudbal 31.08.2016 | 18:15
ON postaje najskuplji u istoriji Čempionšipa?!
Neće se samo u Premijer ligi trošiti sumanute pare poslednjeg dana prelaznog roka. Jedna velika transfer bomba lako bi mogla da eksplodira i u Čempionšipu, a ako se ostvare predviđanja, dobićemo najskupljeg fudbalera u istoriji engleskog drugoligaškog fudbala.

Radi se o napadaču Hala Abelu Ernandezu koji je velika želja Aton Vile. Očajni klub sa Vila Parka mučio se u uvodnih pet kola i teško postizao golove. Menadžer Roberto di Mateo smatra da mu je za brzi povratak u Premijer ligu potreban gol-igač, a gde ćeš boljeg od čoveka koji je sa 22 postignuta gola faktički sam uveo Hal prošle sezone u elitu.

Zato je na adresu Tigrova jutros poslata ponuda od čak 24.000.000 evra što bi bio svojevrstan rekord u Čempionšipu. Iako bi 26-godišnji Urugvajac morao da pristane na silazak jedan rang niže, sigurno je da se to ne bi osetilo u njegovom džepu jer bi dobio sasvim dobru platu u Birmingemu.

Aston Vila ima love, posebno otkako je letos dobila nove kineske vlasnike, a zanimljivo da nekadašnji šampion Evrope drži već rekord u Čempionšipu, jer je najskuplji fudbaler među drugoligašima već u njenom vlasništvu. Radi se o Škotu Rosu Mekormaku koji je pre mesec i po dana stigao iz Fulama za čak 14.000.000 evra.

Lokalni list Hal dejli mejl uz informaciju o ponudi vile za Ernandeza piše i da bi Tigrovi voleli da ga zadrže, ali da je ponuda isuviše dobra da bi olako bila odbijena. Na kraju krajeva zaradili bi duplo više na Urugvajcu koga su u leto 2014. godine kupili iz Palerma za 12.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar