Dijego Kosta: Htio sam nazad u Atletiko!

Napadač Čelsija žali što se nije vratio u Madrid ovog leta.

Fudbal 02.09.2016 | 14:00
Dijego Kosta: Htio sam nazad u Atletiko!
Prvi napadač Čelsija Dijego Kosta (27) bio je ovog leta u kontaktu sa Atletikom iz Madrida, svojim bivšim klubom i imao silnu želju da se vrati, ali...

Novi menadžer "plavaca" Antonio Konte bio je odlučan u nameri da zadrži naturalizovanog Španca i to je uspeo. Međutim, snažni i kontroverzni napadač i dalje se teško miri s činjenicom da je ostao u Engleskoj.

"Neću da lažem, voleo bih da sam se vratio u Španiju", rekao je Kosta u utorak novinarima na okupljanju reprezentacije.

"Svi znaju šta mi se događalo tamo (u Engleskoj) sa jezikom, vremenom i svim ostalim. Ali, ne mogu da se sada žalim, jer sam momak koga navijači vole i u Čelsiju me veoma poštuju", dodao je on.

U čemu je bio problem sa njegovim povratkom među "jorgandžije", među kojima je bio od 2010. do 2014. i u čijem je dresu 2014. bio i šampion Španije?

Kosta nije hteo da govori o detaljima, ali nije demantovao da je bilo kontakta.

"Postojala je šansa da se vratim, ali nisam mogao, zbog nekih pojedinosti. Zahvalan sam ljudima u Atletiku i posebno Čolo Simeoneu, što je uvek verovao u mene", dodao je Kosta.

Pred njim je sada nova sezona i novi početak u plavom dresu, koji je zadužio 2014. godine, za nedeljnu platu od 176.000 evra. Čelsi je na početku takmičarske 2016/17 ostvario tri pobede (Vest Hem 2:1, Votford 2:1 i Barnli 3:0), pa je pauzu zbog utakmica reprezentacija dočekao na deobi prvog mesta, zajedno sa Junajtedom i Sitijem, koji takođe imaju maksimalni skor.

"U Čelsiju sam i dobro mi ide. Liga je počela i fokusiran sam na to. Stvari su takve kakve su. Nadam se da će Atletiku takođe dobro da ide, kao i prethodnih sezona, sa razlikom što sada želim i da osvaja titule. Želim im sve najbolje i uvek brinem za njih, ali imam i svoj posao u Čelsiju", podvukao je problematični centarfor.

Sa njim u napadu, reprezentaciju Španije očekuju dve utakmice tokom ove pauze - 1. septembra igraće prijateljsku protiv Belgije, a 5. septembra kvalifikacije za Mundijal protiv Lihtenštajna.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar