Oni se čekaju u poslednjih 72 časa!

Fabregas, Švajni, Baloteli, Hart...

Fudbal 29.08.2016 | 23:15
Oni se čekaju u poslednjih 72 časa!
Transfer pijaca dostiže svoj vrhunac, ostalo je još tri dana do zatvaranja, a sada možemo poslednji put da podvučemo crtu i osvrnemo se na neke od mogućih većih transfera koji nas čekaju u poslednja 72 sata.

Do sada smo imali bombastične transfere poput prelazaka Pola Pogbe i Gonzala Iguaina, a evo preseka stanja šta nas čeka do kraja.

Ovo je 10 transfera koje čekamo do 31. avgusta do 23.59.

SESK FABREGAS

Gde će Fabregas, pitanje je sad? Inter je opcija kao trampa za Brozovića. Real Madrid se ozbiljno pominjao, ali je Zidan rekao da neće biti dolazaka. Možda bude i neka treća opcija poput Juventusa. Fabregas je baš enigma za kraj ovog transfer perioda. Igrač sa ogromnim pedigreom, ali pomalo van forme i na ulasku u četvrtu deceniju života. Videćemo da li će neko smeti da stavi pare na kocku.

MARIO BALOTELI

Mario Baloteli je čovek koji je ovog leta imao ubedljivo najviše ponuda na fudbalskoj pijaci. Mi smo brojali do 19. Palermo je trenutno na pol-poziciji, tu je i Nica i ako treba očekivati gde će da pređe Italijan onda su to ova dva kluba. Kako god, moraće da pristane na mnogo manju platu. Tražio ga je i Sion, kao i više od pola Serije A. Njegov potis je veoma izvestan, samo je pitanje za koga.

KALIDU KULIBALI

Kalidu Kulibali je imao velike probleme sa Upravom. Čelsi je već odavno zainteresovan, ali Napoli zateže i traži ogromnu sumu novca koja ide do čak 70.000.000 evra. De Laurentis je pominjao produžetak saradnje. Čak je i Bajern opasno bacio oko. Ili će produžiti ugovor, ili ide kod Kontea. Tako deluje u ovom momentu.

ŠVAJNŠTAJGER

Švajni se više bavi praćenjem supruge nego ozbiljnim fudbalom. Murinjo je istakao da mu to neće trpeti, da će morati da zaradi novac koji prima. Ranije je u opticaju bio Šalke, potom se pominjao Bajern, ali se i ubrzo završila ta priča. Švajni prima 140.000 funti nedeljno, što je mnogo za igrača koji sedi na klupi. Juve je bio u igri, ali deluje nerealno. Gde će Švajni?

DŽO HART

Dolaskom Brava Gvardiola je sklonio Harta u drugi, možda i u četvrti plan. Bila je priča da će ostati, ali je realnije da promeni sredinu i ode negde gde će igrati. Jedna od opcija je Sanderlend, a još zanimljivija je Torino gde bi mogao u vidu trampe za Nikolu Maksimovića. Pominjao se i Everton.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ

Nikola je čudan slučaj. Miha ga ne želi jer ga je "izdao" kako kaže, Maksimović je na udaru Napolija godinama i to je saga koja traje toliko dugo da ide na nerve. Možda sada dobije svoj kraj. Takođe, rekosmo za moguću trampu za Harta. Čelsi je isto jako ozbiljan potencijalni kupac. Maksimovićevi putevi vode svuda samo ne u Torino.

JULIJAN DRAKSLER

Klaus Alofs očajnički želi da ga zadrži, ali je nezadovoljstvo reprezentativca Nemačke u Volfzburgu toliko da će verovatno otići iz kluba. PSŽ je navodno uleteo sa ogromnom ponudom od 70.000.000 evra, Juventus je priča koja se vrti mesecima, Arsenal nikako ne smemo smetnuti s uma jer je želja Tobdžija jasna i javna. Julijan bi mogao da bude zvezda završnice prelaznog roka.

SON

Heung Min Son mogao bi vrlo lako nazad u Nemačku, a kao glavni kandidat se pominje Volfzburg. Vrlo moguće da bi dolazak igrača poreklom iz Južne Koreje mogao da zavisi i od odlaska Drakslera. Son dobro poznaje nemački fudbal, a Vukovi će verovatno za njega iskeširati oko 20.000.000 evra. Teško može da se nametne Poketinu, a da sedi na klupi neće. Dakle, ide!

HAMES RODRIGEZ

Ovaj momak je verovatno u ovom momentu najzvučnije ime na transfer pijaci. Nema dovoljno minuta u Real Madridu, a ima prilično zainteresovanih kupaca. Jedan od njih je Arsenal, kao i Juventus koji bi mogao da opali još jednom iz topa ovoga leta. I PŠŽ ga je motrio, tako da je situacija baš zamršena. A, vremena nema mnogo. Ukoliko ostane, neka rezerviše mesto na klupi.

FABINJO

Ovaj momak je ozbiljna meta mnogih evropskih velikana. Prvo ga je lovio Napoli sa 10.000.000, potom je u igru ušao Atletiko Madrid koji je duplirao ponudu, ali ni to nije bilo dovoljno da se kupi ovaj desni bek. Sada je suma na lestvici od oko 25.000.000 do 30.000.000 evra, a Mančester Junajted bi mogao poput Sotomajora da se zaleti i da je preskoči iz trećeg pokušaja. Murinjo je baš zainteresovan, treba mu ovakav igrač.

Transfer pijaca doživaljava vrhunac, krešendo je tu, sada samo treba da uživamo i da vidimo kako će se pomenuti transferi, ali i mnogi koji nisu na ovoj listi, obaviti. Čekaju se još Kvadrado, Munir El Hadadi, Flamini, Ibora, Brozović...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar