Hrvat + Srbin + Hrvat = 81.000.000 evra!

Uraganski finiš Napolija, ključa pod Vezuvom! Napolitanci krenuli u totalnu ofanzivu pred završetak prelaznog roka.

Fudbal 30.08.2016 | 13:30
Hrvat + Srbin + Hrvat = 81.000.000 evra!
Dugo se ništa nije dešavalo, ali Napoli je sada spreman za uragan u finišu prelaznog roka. Od velikih pojačanja doveli su samo Milika i Zjelinskog, ali su na kraju spremili poteze koji bi ih opet učvrstili na poziciji drugog kluba Serije A i možda doneli novu trku sa moćnim Juventusom za Skudeto.

Pet dana pred kraj prelaznog roka, Napolitanci su otkrili sve karte i krenuli u realizaciju velikih transfera. Vreme je za trošenje para od prodaje Gonzala Iguaina. Do sada su potrošili 57.000.000 evra na kupovine Milika, Zjelinskog, Tonelija i Đakerinija. Mete su Hrvat, Srbin i Hrvat.

Najveće, odnosno pojačanje Napolija ovog će biti Nikola Kalinić. Hrvat iz Fiorentine bi uz Milika trebalo da nadomesti golove Gonzala Iguaina. Trenber Sari je insistirao kod uprave kluba da se odluče za Kalinića pored nekoliko rešenja koja su figurirala kao opcije u napadu. Napoli je prvo nudio Gabijadinija i 10.000.000 evra Fiorentini u zamenu za Hrvata, ali Toskanci nisu prihvatili. Potom je szigla ponuda od 25.000.000 evra, ali ito je odbijeno. Na kraju je Sari prisatao da plati neverovatnih 35.000.000 evra za hravstkog napadača.

Ali da bi se transfer realizovao, moraju da se dgode još dve stavri. Fiorentina mora da završi pozajmicu Stevana Jovetića iz Intera, dok Napoli čeka na prodaju ManolaGabijadinija u Everton. Tek tada se otvaraju sva vrata za prelazak Kalinića podno Vezuva.

Ako je Kalinić rešenje za napad, onda je njegov zemljak Marko Rog pojačanje koje se čeka u veznom redu. Dinamo je pristao na ponudu od 16.000.000 evra koja bi s bonusima mogla da dostigne i 21.000.000 evra, ali je Rog juče zakočio celu priče pošto je postavio nove finansijske uslove posle već dogovorenog transfera. Hrvat je neprijatno iznenadio Napolitnace zahtevom da mu se ugovor podigne na 1.500.000 evra godišnje. Ipak, posao bi trebalo da se završi.

„Tri ili četiri strane su u pregovorima i ostali su još sitni detalji da se završe. Mislim da će sve biti u redu“, rekao je Ramadani.

Očekuje se dolazak Rogovog oca u Milano na završne pregovore posle člega slede lekarski pregledi i potpis ugovora.

Na kraju, tu je i pojačanje u odbrani koje se čeka. Sapunica sa Nikolom Maksimovićemtraje još od prošlog leta. Napoli svim silama pokušava da ga dovede, Torino odoleva a igrač štrajkuje čekajući transfer. Čini se da će Torino ovoga puta ipak popustiti. Čeka se samo da nađu adekvatnu zamenu, pošto ih je kijevski Dinamo odbio za Domagoja Vidu. Napolijeva poslednja ponuda je 25.000.000 evra plus bonusi što je približno onih 30.000.000 evra koje traži Torinov predsednik Urbano Kairo. Samo da Bikovi još dovedu zamenu za Srbina...

Kod sva tri transfera, posrednik je Fali Ramadani sa svojom menadžerskom agencijom. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar