Grad ozarila mladost

U Ugljeviku je održana sportska manifestacija Druga atletska ulična trka, koju su obilježile trke cicibana na 100 metara (dečaka i devojčica uzrasta do sedam godina ), trke pioniora na 200 metara (uzrasta 2008, 2007. i 2006. godišta) i trke pionira na 400 metara (uzrasta 2005, 2004, i 2003. godišta).

Republika Srpska 29.08.2016 | 13:50
Grad ozarila mladost
Održana je i humanitarna šetnja dužine dva kilometra posvećena oboljelima od celebralne paralize i multiple skleroze sa područja opštine Ugljevik.

Trku na 10 kilometara, za koju se prijavilo 145 učesnika iz BiH i Srbije, otvorio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.



Mladen Stevanović, profesor fizičke kulture i organizator manifestacije, rekao je da je cilj Druge atletske ulične trke promocija sporta i zdrav način života.

"Mladi ljudi su presudni za održavanje ovakvih manifestacija. Trka na 10 kilometara je za nijansu bolja od prethodne godine i potrudili smo se da naš Ugljevik predstavimo na najbolji mogući način."

Učešćem 180 mališana, kako ističe profesor Stevanović, " poslali smu poruku da će Ugljevik i u narednim godinama imati uspešne sportiste.



Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zahvalio se organizatorima, učesnicima i svima onima koji su pomogli ovu manifestaciju.

"Ugljevik je grad sporta, a mladi iz naše opštine su od malih nogu uključeni u sportske aktivnosti, pa je naša potreba i želja da pomažemo sve ovakve manifestacije uz potrebu da naši mladi budu aktivni i da zdravo odrastaju, a na taj načim ćemo imati zdravu naciju", rekao je Perić.



U humanitarnoj šetnji učestvovao je veliki broj Ugljevičana i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Osman Junuzović iz BiH pobjednik je trke na 10 kilometara, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Tunde Sabo iz Mađarske.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Modrica

29.08.2016 12:25

Svaka cast na organizaciji! Ugljevik i Republika Srpska treba da budu ponosni na Mladena Stevanovica.

ODGOVORITE
Name

Muhamer

29.08.2016 13:57

Podrzavamo, Mladjo je dobar momak...