Cedevita dovodi Amera, ali ne iz Kine!

Novi košarkaš šampiona Hrvatske zove se Rašad Džejms i dolazi iz razvojnog tima Njujork Niksa.

Košarka 29.08.2016 | 10:45
Cedevita dovodi Amera, ali ne iz Kine!
Cedevita dovodi još jedno američko pojačanje, ali ne iz Kine, gde je donedavno igrao najavljeni Sebastijan Telfer.

Specijalizovani portal "Sportando" preneo je tokom dana informaciju da je hrvatski šampion zaista dogovorio dolazak Amerikanca, ali da se on zove Rašad Džejms.

Prema tim izvorima, doskorašnji bek razvojnog tima Njujork Niksa dogovorio je saradnju sa Cedevitom i pridružiće se Dejvidu Stoktonu, svom zemljaku koji je ranije ovog meseca potpisao za Zagrepčane.

Džejms (26 godina, 185 centimetar) izašao je na NBA draft 2013, ali nije bio odabran. Potom je dve sezone igrao za razvojnu ekipu Sakramento Kingsa, a u sezoni 2014/15 postizao je 20,7 poena po meču, uz 46 odsto pogođenih šuteva.

U potrazi za minutažom, selio se iz SAD u Južnu Koreju, gde je odigrao 15 utakmica i u Poljsku, gde je u dresu Košalina nastupio na 14 mečeva. Ipak, potom se vratio kući, u Njujork i prošle sezone nosio dres razvojne ekipe Njujork Niksa, kojoj su bili potrebni šuteri kao on.

Ugovor sa Vestčester Niksima potpisao je krajem februara 2016 i u 13 utakmica ulazio sa klupe. Nastupajući u razvojnoj ligi, dva puta je učestvovao i u takmičenjima i u zakucavanjima.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar